Interiör med diskbänk och spis.

Vi erbjuder LSS-boende

Nyhet Publicerad

Knivsta pastorat driver sedan 2011 S:ta Maria gruppboende i Alsike. Ett boende med särskild service till vissa funktionshindrade enligt LSS. Nu utvidgar vi verksamheten med tre nya lägenheter, klara för inflyttning i januari 2021.

Multihuset S:ta Maria Alsike inrymmer både förskola och skola. I huset finns också vanliga hyreslägenheter, gruppboende, rörelsesal och ett kapell. De nya lägenheterna riktar sig till personkrets 1 LSS, personer som är mer självständiga än de på gruppboendet.

– De klarar sig ganska mycket själva, förklarar Ingrid Landin, föreståndare. De bor i egna lägenheter, men får också tillgång till gemensamma utrymmen där de kan träffas och umgås. Och personal finns till hands dygnet runt.

På gruppboendet finns mycket erfarenhet och kompetens.

– Vi är väldigt bra på att skapa goda levnadsvillkor för målgruppen, säger Ingrid Landin. Verksamheten har hög kvalitet och nu utökar vi.

Omgivning och aktiviteter

S:ta Maria ligger i bostadsområdet Alsike, fyra kilometer från Knivsta centrum.

I Alsike finns ett närlivs, restaurang och en större livsmedelsbutik inom gångavstånd. Det finns goda möjligheter att resa kollektivt med buss både till Knivsta och till Uppsala.

Inom gångavstånd finns även tillgång till grönområden, natur och skog.

– Vi erbjuder gemensamma aktiviteter samt möjlighet att delta i pastoratets olika
verksamheter, berättar Ingrid Landin.

Vill du veta mer?

Kontakta föreståndare Ingrid Landin
Ingrid.landin@svenskakyrkan.se
Telefon: 018-34 68 32

Information om lägenheterna i pdf-format.  

Ett individuellt liv i en större gemenskap

Att leva ett aktivt och självständigt liv i samhället, med det egna hemmets trygghet som utgångspunkt, är en av grundtankarna med LSS-boendet i S:ta Maria, mitt i ett bostadsområde.