Foto: Daniel Lönnbäck

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Vill du träffa nya kompisar och ha kul med andra ungdomar? Vill du lära dig mer om dig själv och andra? Har du funderat på att konfirmera dig? 

Du kan läsa mer om vad som händer och vad som ingår i din konfirmation på Svenska kyrkans nationella hemsida.

När det blir dags att välja konfirmationsgrupp, väljer du den grupp som passa dig bäst. Du behöver alltså inte välja Karlshamn bara för att du bor där. Det finns många alternativ för dig! Gå in på "konfirmandsök" på nätet och leta runt lite tills du hittar den grupp som passar dig bäst.

Det kostar inget att konfirmera sig.
Anmäl dig nu innan start, det kan finnas platser kvar

Grupper som vi har:

Tisdagsgrupp
Vi inleder träffarna med drop-in fika. Utöver våra träffar har vi två läger, samt en temadag. Gruppen träffas varannan tisdag.
Tid: 15-17:30
Uppstart: 14/9
Plats: Församlingsgården i Karlshamn
Konfirmation: 14 maj 2022

Berlinkonfirmander
Gruppen kommer att träffas under tre veckor i början av sommarlovet. Den första och den sista veckan träffas vi under dagarna i Karlshamn. Den andra veckan åker vi till Berlin i fyra dagar, där vi bland annat kommer att besöka staden Wittenberg och koncentrationslägret Sachsenhausen. Utöver sommaren träffas gruppen några söndagar under vårterminen, samt en temadag.
Max 20 konfirmander i gruppen – först till kvarn! Vi tar ut en avgift på 800 kronor per person, dessutom tillkommer en deposition på 700 kronor som återbetalas i samband med resan.
Tid: 10:00-16:00
Uppstart: 28 november 2021
Uppstart: 20 juni 2022
Berlinresa: 27-30 juni 2022
Plats: Församlingsgården i Karlshamn
Konfirmation: 19 juli 2022

Ölandskonfirmander
Vi träffas främst under påsklovet, men har också några söndagsträffar under läsåret. Gruppen träffas också för en temadag. Under påsklovet (den 6-9/4) åker vi till Öland för fyra dagars läger där vi bland annat gör utflykter till olika platser.
Max 20 konfirmander i gruppen – först till kvarn!
Uppstart: 10 oktober 2021  
Läger: 21-24 april 2022
Plats: Församlingsgården i Karlshamn.
Konfirmation: 21 maj 2022

 

 

Marike Nordström

Marike Nordström

Karlshamns församling

Präst

Simon Järlemyr

Simon Järlemyr

Karlshamns församling

Församlingspedagog