Vi letar skatt

Fredag 27 september 18.30 i Håslövs kyrka är det dags för Första Mosekören att göra ”Vi letar skatt” igen. Denna gång är även Andra Mosekören och alla andra barnkörer i vårt kontrakt med och sjunger detta verk. ”Vi letar skatt” är en nyskriven musikal av Anna Svensson och Malena Furehill, efter boken med samma namn av Jesper Lundqvist (text) och Marcus Gunnar Pettersson (illustration), Olika förlag. Det är en tänkvärd och lekfull berättelse om mötet mellan ett barn som är och handlar med sin mamma, och en tant som ber om pengar utanför affären. Alla barn på de flesta håll i Sverige ser människor som tigger och som bor i offentliga miljöer. Hur pratar vi med våra barn om tiggeri? I "Vi letar skatt" ges inga förklaringar till varför de här personerna har en svår situation, men vi får ta del av en stark skildring av vänskap som sträcker sig förbi språksvårigheter och åldersgränser.

MEDVERKANDE
Barnkörer från hela kontraktet; Anderslövs församling, Dalköpinge församling, Hammarlövs församling, Höllvikens församling, Källstorps församling, Skanör-Falsterbo församling, Trelleborgs församling, Vellinge-Månstorps församling
Barnet och berättare: Saga Bruce, Soli Frid Giertz, Chloe Peters, Vega Phillips, Theodore Rosengren, Klara Sönnerstedt och Max Thorvaldson
Tanten: Lisa Löfqvist
Mamman: Therese Bruce
Poliserna: Thomas Sönnerstedt och Philip Thorvaldson
Gubben: David Peters
Klarinett: Annika Jessen
Accordion: Magnus Jonsson
Kontrabas: Simon Peterson
Körledare: Pernilla Cederblad och Alexandra Frid Giertz

BOKEN
Vi kommer sälja boken, den kostar 120 kr och 31 kr skänker vi vidare till Crossroads Malmö-Skåne Stadsmission. Crossroads är ett råd- och stödcenter som vänder sig till EU-medborgare som lever i fattigdom och hemlöshet i Malmö.
Crossroads erbjuder frukost alla dagar i veckan. Det finns också möjlighet att få sköta om sin personliga hygien och tvätta kläder. De som behöver kan få kläder och skor.
Personalen talar rumänska, romska, serbo-kroatiska, italienska och engelska för att bättre kunna möta deltagarnas behov.
VILL DU SWISHA EN GÅVA REDAN NU DIREKT TILL CROSSROADS?
Swisha till 900 3252