Stilla retreat på Äspögården

23–25 oktober

I ett samarbete mellan Höllvikens och Skanör-Falsterbo församling får du möjlighet att delta i en höstretreat på Äspögården som ligger ett stenkast från Sveriges sydligaste udde, Smygehuk. Äspögården byggdes på 1800-talet som prästgård, men är nu i privat ägo och flitigt använd till retreater och kurser. Som gäst på gården får du ett eget rum med egen toalett med dusch.

Under retreaten får du möjlighet att under en helg leva i avskildhet och stillhet tillsammans med andra. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. Har du aldrig provat retreat kan dessa dagar vara en möjlighet till ny erfarenhet. Större delen av tiden är du i tystnad. På så sätt får du en möjlighet att lyssna på dina egna tankar och vara nära andra i en tyst gemenskap. I tystnaden får du utrymme att möta dig själv på djupet, och om du så vill, Gud.

Äspö vackra 1100-talskyrka kommer att vara öppen under dagarna och här kan du vila under valven som är smyckade av varsamt bevarade målningar av 1400-talets skånska kyrkmålare Everöds målaren. Omgivningen inbjuder till promenader på slätten, på kyrkogården eller i prästgårdsparken. 

Retreaten innehåller dagar av stillhet och reflektion, vandring i höstfärger och bönemeditation, möjlighet för enskilda samtal och gemensamma måltider. Under helgen kommer vi att fira mässa i kyrkan. Allt program under retreaten är frivilligt och du väljer själv vad du vill delta i utifrån dina egna behov. Denna tysta gemenskap är en speciell upplevelse som är svår att beskriva i ord, den behöver upplevas.

 

Datum: 23–25 oktober 2020
Kostnad: 1680 kr/person, helpension
Ta med: lakan och handduk, anteckningsmaterial, bibel
Praktisk info: boende i enkelrum med toalett med dusch, kläder efter väder
Adress till gården: Äspögården, Äspö kyrkoväg 18-5, 231 99 Klagstorp

Sista anmälningsdag: 25 september 2020

Kontakt och anmälan:
Adina Wirdemo (Höllviken)
040–161 96 73 och
Eva H Olsson (Skanör-Falsterbo)
072–214 24 01

 


Observera: Denna retreat har tagit i beaktande de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten utfärdat gällande covid-19 och är gällande när detta församlingsblad går i tryck. För ändringar se församlingarnas hemsidor och Facebook.