Mötas och umgås

Svenska kyrkan i Haninge vill vara en mötesplats och kraftkälla mitt i vardagen. En öppen kyrka där människor möts i kärlek och varsamhet. Här kan du umgås och träffa andra.

Välmående & gemenskap

Samtalsgrupp kring inre välmående

Vi ses vid fem tillfällen och samtalar kring balans, tillit, hoppfullhet, harmoni och sammanhang.

Meditation

Meditation engagerar - såväl kropp och själ som ande. Den ger dig möjlighet att förstå dig själv och finna en bättre balans i tillvaron. Kom och prova meditation! Ingen förkunskap krävs.

Må bra-grupp

Avslappning, andningsövningar och bön. Varje onsdag i Allaktivitetshuset i Jordbro centrum.

Julen i Haninges kyrkor

kyrkbuss till Österhaninge kyrka

Den 10/12 samt 11/12 startar kyrkbussen från Vendelsö. Turen går mot Österhaninge kyrka där det väntar julkonserter, julmarknad samt lucia tåg. Samåk och gör en god gärning för klimatet på samma gång.

Julmarknad

Den 11:e december anordnas en klassisk julmarknad utanför samt i församlingshemmet vid Österhaninge kyrka. Det bjuds dessutom på ett Luciatåg samt en vacker julkonsert i kyrkan. Åk med i kyrkbussen om du inte har tillgång till bil.

Fika och samvaro

Bible and pizza

Start: October 11th. An english Bible study group where we meet, study the Bible and eat pizza together in S:t Eskils church.

Samtal och skapande

En kravlös mötesplats där människor möter människor. Samtala, ta med ditt handarbete hemifrån eller sitt i stillhet och drick en kopp kaffe.

Träffpunkt

Välkommen till Träffpunkt i Västerhaninge, en plats för seniorer att mötas och umgås. Här erbjuds bl.a fika och gympa. Haninge kommun i samarbete med Svenska kyrkan i Haninge.

Lunchmusik

Musiken i centrum mitt på dagen - en källa till inspiration. Välkommen på lunchmusik med fika och gemenskap.

Syföreningar

Handarbeta under trevlig samvaro. Syföreningarna bidrar med gåvor till ändamål i kyrkans internationella arbete, diakoniverksamhet, SKUT m.m. genom försäljning på julbasarer av årets handarbeten, bakverk och lotterier.

Caféträffar

VERANDAN

Gammelgården Dalarö
Torsdagar ojämna veckor kl 13-15
Vi pratar om livet, världsfreden, vardagsglädje och allt annat intressant, dricker kaffe eller te och njuter av Bettans goda bakverk. En uppskattad aktivitet för många församlingsbor.
Kontakt: elisabet.axelsson@svenskakyrkan.se

CAFÉ TORSDAG
Allaktivitetshuset, Jordbro centrum
Torsdagar varje vecka kl 9.30-11.30 (from 15/9)
Öppen träffpunkt med kaffe , småprat, gemenskap, andakt och olika program. Ta gärna med handarbete.
Kontakt: lovis.angantyr@svenskakyrkan.se

SPRÅKCAFÉ JORDBRO
Allaktivitetshuset i Jordbro centrum
Onsdagar kl 13.30-15.30. En mötesplats för alla som bor i Jordbro. Här möts vi, trivs vi, och bygger en gemenskap tillsammans. I samarbete med Haninge kommun. Välkommen!
Kontakt: Ylva Lundgren 08-555 670 22.

CAFÉ KRYCKAN
Vallakyrkan, Sleipnervägen 111
En mötesplats för människor i hemlöshet, missbruk och annan utsatthet.
Frukost och lunchservering, möjlighet att tvätta, duscha och vila.
Tis, ons, tor 7:30-14.00, Fre 7.30-13.00
7:45 morgonandakt
8:00 frukost
11:30 lunch
Tisdagar 11:00 Lunchandakt

Sinnesrokvällar
En onsdag i månaden kl 18 (fika fr 17), se kalendariet.
Kontakt: marie.lundeborg@svenskakyrkan.se

Stick och virkhörna
Fredagar kl 10-11

ONSDAGSTRÄFFEN
Västerhaninge församlingshem, Kyrkvägen 7
Onsdagar 13-15
Gemenskap, fika och olika program.
Kontakt: ulrika.johansson@svenskakyrkan.se