Swisha din gåva

Har du någon gång velat ge kollekt men saknat kontanter? Skulle du vilja ge en gåva till församlingens arbete men tycker att det är krångligt? Har du saknat pengar att betala ett fika med? Nu har du möjlighet att göra alla dessa saker med din mobiltelefon och tjänsten Swish.

För att kunna föra över pengar med tjänsten Swish behöver du se till att du har appen Swish på din mobiltelefon samt mobilt Bank-ID.

Så här fungerar det?

Du swishar betalningen genom att ange Hallsbergs församlings swish-nummer (se nedan), belopp och valfritt meddelande i Swish-appen.

Ange mottagare: 123 555 72 10

Swisha kollekten

Nu kan du swisha din gåva till kollekten genom att i meddelandefältet skriva "kollekt" och datum för gudstjänsten.

Exempel: Kollekt, 14/6 kl 10:00

Swisha din gåva

Nu kan du swisha en gåva till församlingens arbete. Kanske vilja du ge en gåva till trädplanteringsprojektet i vänförsamlingen Kyamutwara i Tanzania eller till arbetet i vänförsamlingen Elva i Estland?  Skriv "Gåva" och vad gåvan avser i meddelandefältet:

Exempel: Gåva, trädplantering
Exempel: Gåva, Elva

Swisha fika

Nu kan du swisha betalning för fika. Skriv "Fika" i meddelandefältet:

Exempel: Fika

Så här aktiverar du Swish?

1. Du behöver en dator, en smartphone och din banks säkerhetslösning.
  2. Logga in på din internetbank via en dator eller din mobil och anslut till Swish.
  3. Ladda ner ”Swish betalningar” från App Store, Google Play eller Windows Store.
  4. Ladda ner ”BankID” från App Store, Google Play eller Windows Store.

Vad är Swish?

Swish är en mobiltjänst för privatpersoner och företag.

Swish fungerar mellan Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Skandia, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund samt Swedbank och Sparbankerna.

Det enda du behöver veta för att swisha pengar till en annan Swish-användare är mottagarens mobil- eller Swish-nummer. Pengarna kommer in på kontot inom loppet av några sekunder.