Foto: GettyImages

Orgelfestivalens utbildningsdag

Göteborgs internationella orgelfestival bjuder in stiftets kyrkomusiker till en fortbildningsdag. Mån 17 okt 2022 9.30, Göteborg

Förmiddagens tema är samverkan – nya vägar för finansiering och utveckling av kyrkomusiken i Sverige.

Kyrkomusikern i Sverige har fantastiska möjligheter att bedriva all möjlig musikalisk verksamhet. Samtidigt är det inte lika självklart att det finns pengar inom församlingen för allt man vill göra. Kom till en fortbildningsdag där vi tänker nytt kring kyrkomusikerns roll som community musician, får tips om var och hur man kan söka pengar och får höra berättelser om lyckade samarbeten mellan kyrka och andra aktörer. Med Hans Davidsson, Stephen Craig, Jon Liinasson och Fredrik Tobin-Dodd.

På eftermiddagen väljer du mellan två seminarier:

1. ”DO-orgel – att leda workshop”. Tillsammans med Jon Liinarson bygger vi DO-orgeln och lär oss om att själva hålla workshop.
  2. ”Popmusik på orgel?”. Hur kan man tänka när önskemålen om att spela låtar ur poprepertoaren kommer?

Fortbildningsdagen arrangeras i samarbete mellan Göteborgs internationella orgelfestival och Göteborgs stift.

Lunch och kaffe ingår.

Mån 17 oktober 2022 9.30–16.00, Göteborg