Foto: Fairtrade Sverige

Ansvarig Fairtrade-butiken

Brinner du för rättvis handel och schyssta varor? Här är uppgiften för dig!

I Hornsbergskyrkan på Frösön har vi en liten Fairtrade-butik. Vi söker nu en som vill skänka några timmar/månad åt att ansvara för den.

Det handlar om att hålla koll på att det hela tiden finns ett bra utbud och att köpa in mer varor när det behövs och märka upp dem med pris och varuinformation. Det finns också möjlighet till egna initiativ som t.ex. att anordna ett Fairtrade-café en dag eller bjuda in någon som kan föreläsa om Fairtrade.

Foto: Fairtrade Sverige

Vi tror att du är en människa som engagerar dig för social rättvisa eller som har ett intresse för det och vill göra något praktiskt av det intresset. Räkna med 3-4 timmar/månad (du väljer själv när). Du kommer givetvis att få en introduktion och all hjälp du behöver.

Om du är intresserad, så kontakta Jenny Michanek (kontaktuppgifter nedan).

Om Fairtrade

Den som väljer Fairtrade-märkta produkter skapar möjligheter till förändring. Fairtrade bidrar till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är en oberoende certifiering med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft med syfte att skapa förändring och utveckling.