Foto: Magnus Aronson

Succé på premiärvisningen i Hallunda

Det var många starka känslor när nätverket visade sin filmsatsning i Hallunda folkets hus.

Sprid denna film och ge alla en kärleksdusch av det som ni ägnar er tid och kraft åt.

Alexandra Pascalidou

Den 28 oktober samlades många nyfikna personer för att se den officiella första filmversionen av serien Framtiden bor hos oss. Flera kyrkor från både Strängnäs- och Stockholms stift var representerade bland publiken, likväl som biskop emerita Eva Brunne och författaren Alexandra Pascalidou. Under kvällen var mellan 150 och 200 personer på plats, och filmskaparna fick stående ovationer i biosalongen.

 

Foto: Magnus Aronson

Utöver filmvisning bjöds publiken på Meze-mat, och fantastisk livemusik i foajen. Efter filmen höll Alexandra Pascalidou ett kortare tal.

– Jag vill gratulera Svenska kyrkan för ett fenomenalt arbete som gjort denna film. Jag vill också gratulera stjärnorna som är med i filmen. Snygga, coola och så oväntat. Och vilken humor ni har! Det är en otrolig värme som fyller upp hela bilden. Sprid denna och ge alla en kärleksdusch av det som ni ägnar er tid och kraft åt. Ja, sprid till alla som finns, säger Alexandra Pascalidou.

Foto: Magnus Aronson

– Filmaren Tobias Olingdahl fångar mötet med människor ute i församlingarna på ett kärleksfullt och transparent sätt. Den här typen av film behövs som en motvikt till de katastrofberättelser om förorten, säger Beatrice Lönnqvist, kyrkoherde i Botkyrka församling och ordförande i Svenska kyrkans nätverk Framtiden bor hos oss.

 

Foto: Magnus Aronson