Pressmaterial

Pressmeddelande "Kända bilar brinner inte"

Konferens om trygghet samlar hundratals. Konferensen ”Trygghet i våra stadsdelar” i Trollhättan 26-28 april samlar över 250 deltagare från Svenska kyrkans församlingar som arbetar i mångreligiösa och mångkulturella områden. 

Årets konferens på temat ”Trygghet i våra stadsdelar” ordnas av det svenskkyrkliga nätverket Framtiden bor hos oss. Under tre dagar samlas över 250 medarbetare och förtroendevalda till samtal, föreläsningar och workshopar om samtid, tillit, demokrati och trygghet. 

– Under ett par dagar delar vi erfarenheter om samverkan, mötesplatser och delaktighet för att förebygga utanförskap och exkludering, berättar Henrik Törnqvist, kyrkoherde i Trollhättans församling som varit med i nätverket i många år. 

Bland föreläsarna finns bland annat Erik Amnå, professor emeritus i statsvetenskap som leder ett samtal om kyrkans roll i samtiden.

Journalisten Per Brinkemo pratar om klantänkandet och när tilliten i ett samhälle brister. Utöver det kan deltagarna ta del av 14 olika workshop för fördjupning. 

– Framtiden bor hos oss är ett nätverk som under många år reflekterat över hur människor med olika tro och bakgrund kan mötas och tillsammans bygga hopp och framtidstro säger Henrik Törnqvist.

Läs hela programmet här:

Konferensen arrangeras av Svenska kyrkans nätverk Framtiden bor hos oss i samarbete med Trollhättans församling, Högskolan i Väst och Sensus Studieförbund.

Pressmeddelande längre version (pdf) 

Henrik Törnqvist, kyrkoherde Trollhättan Foto Amer Kapetanovic
Grafiskt profilbild Framtiden bor hos oss