Bäckaskogskören hösten 2021 utanför Trolle Ljungby kyrka
Foto: Anna Norén

Bäckaskogskören

Den pigga kören på landet!

Bäckaskogskören

Är en blandad 3 stämmig kör med mycket liv och lust. Kören har en ambition att vara i ständig utveckling. Vi jobbar med teknik, klang och tonbildning och månar om varandra och har högt i tak. Gemenskapen och dem musikaliska glädjen är viktig. 

Kören välkomnar gärna nya medlemmar som är beredda att engagera sig och satsa genom sin närvaro. Vi sjunger en blandad repertoar med många inslag av modernare musik med nutida texter av bl.a Jonas Gardell, Magnus Uggla, Laleh och Py Bäckman. 

Som ny medlem tilldelas du en mentor och får en god introduktion till vårt körliv. Kören övar i Viby församlingshem och har ett stort geografiskt upptagningsområde. 

Körens repetitioner präglas av öppenhet och omsorg om text, musik och samspel mellan körmedlemmar och körledare. 

Kören sjunger med jämna mellanrum i gudstjänster på söndagar i pastoratets medeltida kyrkor, och ger dessutom 1-2 ”egna” konserter per år. 

 

Hur går du till väga om du är intresserad?!

Bäckaskogskören innan friluftsgudstjänsten vid kyrkviken på Ivö, Kristi himmelsfärdsdag 30 maj 2019.

Var inte så hård mot dig själv. Låt mig avgöra om din röst fungerar hos oss. Jag brukar träffa den körintresserade för ett samtal och mycket enkel kort provsjungning. Det har visat sig att det fungerar väldigt bra. Båda får möjlighetet att kolla av om detta kan fungera och bli bra, och du blir trygg i din körstart. 

 

Anmäl ditt intresse till körledare Wiveca Ekelin

070-586 56 17 eller wiveca.ekelin@svenskakyrkan.se 

 

Här kan du anmäla ditt intresse till Bäckaskogskören!