Advent

En hälsning vid 1:a advent.

En hälsning vid 1: a Advent

Ett ovanligt år närmar sig sitt slut.  2020 är året då vi fick förändra den planerade församlingsverksamheten, ställa in gudstjänster och förändra vårt sätt att leva. Grupper, körer, kyrkkaffe, dagledigträffar, gudstjänster och annat som utgör kärnan i vårt församlingsliv, har tyvärr inte kunnat genomföras som planerat.

Vi har alla fått förändra vårt sätta att träffas, umgås och mötas. En hel del människor har hamnat i nöd, upplevt en ensamhet, rädsla och ångest.

 

Ute i församlingarna har kreativiteten flödat och lösningarna varit många. Men trots kreativa lösningar och nya erfarenheter, och nya digitala lösningar inser vi att vi kommer få leva med pandemin även under 2021. Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot redan utsatta människor och vårt samhälle i stort. Äldre som tidigare hade en liten bekantskapskrets, kanske nu är helt isolerade.

 

Nu när vi brukar gå in en av kyrkans mest hektiska tider, och vi verkligen längtar efter att tända det första adventsljuset och tillsammans få sjunga ”Bereden väg för Herran” i kyrkorna med orgel, trumpet och kyrkkaffe, då behöver vi respektera begränsningarna vi har i vårt samhälle och gudstjänsterna blir digitala andakter istället. Vi är många som känner sorg, smärta och saknad. Vi ska dock komma ihåg orden från Johannesevangeliet ” Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.” (Joh 1:5)

 

Vi ställer om för att minska smittspridningen – och vi vet att vi som kyrka finns här för en sak: att sprida ljus i mörkret och förkunna evangelium.

Det finns hopp!

Vi öppnar kyrkorna, och dit är människor välkomna in för att be, tända ljus och om man vill ett samtal. Vi finns här för människor, och vi finns här även nu när många upplever mörker och att livet är tufft.

 

Vi vill också tillsammans med er alla andra fortsätta be för kyrkan, världen och människorna. Vi ber extra denna första söndag på det nya kyrkoåret på Biskops Fredriks uppmaning, för alla de människor, världen över, som kämpar i vården med att hjälpa människor som är drabbade av Covid 19.

 

På söndag är kyrkorna öppna mellan 10-14. Välkomna in dit eller var någonstans, men låt oss förenas i en bön. En bön för vår värld, för alla människor och för vår kyrka.

Advent betyder ankomst, Herrens ankomst. Och det får vi vara trygga i, att Gud kommer till oss !

Jag vill önska er alla en välsignad adventstid!

 /Emmerly