Kyrkskjuts - när kan man använda den?

Dalby församling erbjuder kyrkskjuts för dig som har svårt att på annat sätt komma till det som händer i våra kyrkor eller i Eginogården.

Kyrkskjuts kan du använda för att ta dig till arrangemang i Dalby, Hällestad eller Bonderups kyrkor. Du vill kanske vara med när vi firar olika gudstjänster eller vill lyssna på någon konsert. Det går också att beställa kyrkskjuts till samlingar i Eginogården som Dalby församling arrangerar exempelvis Soppluncher, Onsdagsträffen, Födelsedagsfester, Advents- och Vårluncher, Grillkvällar och Trivselföreningens samlingar.

Det som ibland kan ställa till problem är att Eginogården hyrs ut till både  privatpersoner, Lunds kommun och föreningar, exempelvis PRO, SPF, SommarLund, Nicolai Gille, Dalby släkt- och folklivsforskare och då kan du inte beställa kyrkskjuts.

Du kan inte heller använda kyrkskjuts för att besöka gravar på kyrkogårdarna.

Kyrkskjuts beställs via Dalby Taxi 046-20 22 80.

Undrar du över något, hör av dig till expeditionen eller Cecilia Lagerquist.

Bianca Timm

Expedition, församlingsregister