Meny

Inställt - Måla livet

Vi gläntar på dörren till vårt inre med hjälp av färg och form, samtal och symbolpedagogikens metoder. Denna gång utgår vi ifrån pärlorna i Frälsarkransen.

Inställt - Torsdagar för själen

GRUPPEN ÄR NU FULL 

Men det går att skicka en intresseanmälan för framtida tillfällen.

-----------------

18.00 är det mässa och ca 18:30 så fikar vi i kyrkan innan vi sedan fortsätter en trappa ner för att måla. Inga förkunskaper krävs. Begränsat antal platser.
Anmälan krävs.

Avgift 150  kr (för 6 ggr +50 kr för lördagen)(självkostnadspris för materialet)

Inställt, Torsdagar kl. kl.18.30-20.30
13 & 20 februari , 5, 12, 19 & 26 mars samt lördagen 4 april .

Högsbo församlingshem

OM SYMBOLPEDAGOGIK

Vi möter symboler överallt i vår vardag. Vi använder bildspråk när vi ska beskriva något. Vi lyssnar till musik och läser berättelser och poesi. Vi ser vacker konst eller förundras över naturens storhet. 
Vissa symboler är tydligt definierade, andra är föränderliga, levande.

Allt som berör oss talar till oss, men med ett annat språk - ett vi kanske glömt bort, men som kan berätta saker för oss om vilka vi innerst inne är. Symbolspråket. 
För barn är detta språk självklart och naturligt. Vi som levt lite längre behöver återerövra detta språk gång på gång. Kreativa uttryckssätt kan hjälpa oss på vägen.

Det handlar om en helhetssyn på tillvaron. En lyhördhet för det lilla, alldeles vanliga, som samtidigt är oändligt stort och fantastiskt. 
Stannar vi upp i förundran ser vi att livet är så mycket större, och vågar vi se oss själva på djupet vågar vi också se varandra.

 

Intresseanmälan

Terminens grupp är full men det går att skicka en intresseanmälan för framtida tillfällen. Fyll i formuläret nedan eller skicka ett mail till Sara Melin, vars kontaktuppgifter finns längre ner på sidan. 

Har du några frågor? Kontakta Sara!

Sara Melin

Sara Melin

Högsbo församling

Församlingspedagog