Vigsel

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig.

Det är prästen som ansvarar för vigselgudstjänstens utformning. Vi vill gärna göra det i samverkan med er. Ni är varmt välkomna med olika önskemål om hur ni vill utforma er vigselgudstjänst. Tag kontakt med prästen i god tid (gärna en månad) före vigseln, om inte prästen redan då kontaktat er.

En vigsel i Svenska kyrkan är en gudstjänst. Den följer en ordning som finns i den svenska kyrkohandboken. Ordningen finns avtryckt i de flesta psalmböcker bland gudstjänstordningar.
Man kan också finna en presentation av ordningen på Svenska kyrkans hemsida https://www.svenskakyrkan.se/vigsel