Foto: Magnus Aronsson

Dop

Dopet är en gåva, och vårt sätt att säga välkommen till världen. Eller för den lite äldre – ett sätt att bekräfta sin tro. Här får du veta mer om dopet och hur det går till.

Dopet – ett erbjudande
Dopet är en fin tradition på många sätt. Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. Dopet är ett erbjudande om att få leva i gemenskap med Gud och med församlingen.

Dopsamtal
Vilka psalmer vill vi sjunga? Ska det kanske läsas en dikt eller känner ni någon som vill sjunga en sång? När ni bokat dop i en av våra kyrkor blir ni kontaktade av en präst för ett dopsamtal. Det ger er möjlighet att komma med önskemål om hur dopgudstjänsten ska utformas.

Faddrar
Många vill att deras barn ska ha faddrar, men det är frivilligt. Förr sa man att faddrarna skulle hjälpa föräldrarna med barnens kristna fostran. Idag talar vi hellre om att faddrarna blir särskilt utvalda ”extravuxna” till barnen. Faddrarnas uppgift är att be för dopbarnen och att prata om livet och tron. Därför behöver faddrarna själva vara döpta.

Lokaler för dopkalas
Fira dopet med kalas! Vi har lokaler för det. Läs mer HÄR!

Boka tid för dop
Doptid kan bokas antingen genom vårt onlineformulär, genom att ringa 08-447 11 56 eller genom att maila brannkyrka.info@svenskakyrkan.se. Telefonbokningen har öppet måndagar-fredagar 9.00-15.00 (tisdagar från 10.30) med lunchstängt 11.30-12.30. Dag innan röd dag stänger telefonbokningen 12.00.