Målning med nya tekniker.
Foto: Birgitta Ryås

Skapardag

Nyhet Publicerad

I lördags hölls en skapar- och inspirationsdag med akvarellmålning i Matteuskyrkan. Som det brukar vara de här dagarna, så var det ibland livligt och uppsluppet med många skratt, och andra stunder alldeles tyst och koncentrerat.

I lekrummet

Ja, det var i lekrummet vi höll till i lördags. I Matteuskyrkans lekrum bredde vi ut oss med färger, penslar och papper. Det var Skapardag i akvarell. Så kul! Vi var ett tiotal kvinnor, flera nya ansikten för mig.

Bilden ovan visar en gemensam målning som vi gjorde på ett stort ark. När det var täckt strödde vi salt över färgen och satte plastfolie över det. Sedan fick det torka. I slutet av dagen "avtäcktes" målningen och vi fick beundra vårt gemensamma verk. Att den kunde bli så vacker med så många målare! Något att tillämpa på arbetsplatser och och i olika livssituationer, kanske...? Tillsammans kan vi göra en riktig "tavla" - i positiv bemärkelse! Arket delades sedan upp i nio bitar, så att var och en fick en del med sig hem.

Lönnlöv
Foto: Birgitta Ryås

Lite hösttema var det. Här är löv från en lönn, likaså fanns eklöv, som rest ända från Stockholmsområdet för att vara med på denna Skapardag. Dem kunde man måla av, men man kunde också måla på löven och trycka dem på ett akvarellpapper.

Gud, som själv är Skaparen, måste glädjas när vi formar, skapar och leker. När vi njuter av färger och färgblandningar. Precis som Gud själv gjort, och ständigt gör i naturen och i våra kroppar. När vi inte jämför oss med andra, utan kan vara närvarande i leken, lusten och fantasin och kan glädjas åt det som sker, färger och former som blir till, så tror jag att det gör mycket gott i våra kroppar och själar.

Vid pennan

Birgitta Ryås, präst i Svenska kyrkan i Boden

Borden var fyllda med papper, penslar och målarfärger.
Foto: Birgitta Ryås