Foto: Amanda Gasser

Höstens nya volontärer

I september välkomnar vi Elsa och My

Även under läsåret 2021-22 är vi välsignade med två nya volontärer. De heter Elsa Petersson och My Bergvik och vi ser väldigt mycket fram emot att de ska komma i september. De kommer att bo i varsitt gästrum och vara en del av personalen under ett års tid.

Elsa Petersson kommer närmast från Visby. Elsa ser fram emot att få tjänstgöra i Victoriaförsamlingen i Berlin för att få möta andra människor, gamla som unga, och få höra deras berättelser och likaså dela med sig av sina. Elsa är serviceminded och gillar teamwork.

My Bergvik är Sundsvalls-/Selångerstjejen som vill bidra med glädje och kunskap. Att möta människor är det roligaste hon vet. My är pysslig och gillar att sjunga och spela gitarr.

Vi är vana att se volontärerna i köket och caféet, i öppna förskolan och i söndagsskolan. Agnes, vår nuvarande volontär, är dessutom ansvarig för att filma och streama gudstjänsterna på Youtube. Våra nya volontärer kommer ha mer varierade arbetsuppgifter än tidigare volontärer haft: de kommer bl.a. hjälpa till i expeditionen och kanske även stötta kyrkomusikern Sofia under vissa körövningar m.m.

Vi kommer välkomna våra nya volontärer under en mässa i september.

Agnes Lindstedt, som slutar i början av september, kommer vi naturligtvis avtacka en söndag. Så snart datumen är satta så meddelas de här på hemsidan.
Elvira Donnerlid, som var volontär här under hösten 2020, valde att avsluta sitt år i förtid och vi har haft en intern avtackning med henne.