Musik i sommartid 2018

Kom och njut av sommarens musik!

Söndag 10 juni kl. 19.00 i Lekaryds kyrka

”And so it goes”

Linda Pettersson, sång, Krister Jonsson, gitarr och Lars Ericsson, bas. Detta är ett väl sammansvetsat gäng som från början har sina rötter i Norrland och som vid det här laget hunnit med många uppskattade framträdanden eftersom de spelat ihop i nära 20 år. Repertoaren utformas utifrån ett jazzperspektiv med nedslag i både pop och visa. Välkommen till en kväll som med hjälp av denna grupp kännetecknas av lekfullhet, värme och innerlighet!

 

Söndag 17 juni kl. 19.00 i Härlövs kyrka

”Robert Schumanns Dichterliebe & svensk romantik”

Anders Nilsson, sång och Daniel Beskow, piano.

Tenoren Anders är utbildad på Wiens musikkonservatorium. Han arbetade sedan som solist på flera europeiska operahus. Efter att Anders återvände till Sverige har han dessutom vidgat sin repertoar med många musikalroller i sin hemstad Växjö. Daniel, utbildad vid musikhögskolor både i Sverige och utomlands, har etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta och engagerade konsertpianister och har vunnit mängder av priser.Den här kvällen får vi lyssna till Robert Schumanns välkända sångcykel Dichterliebe och musik av Wilhelm Stenhammar, Hugo Alfvén och Wilhelm Peterson-Berger.

 

Söndag 5 augusti kl. 19.00 i Lekaryds kyrka

”Ditt ansikte ser jag”

Duon Röster i Rörelse består av sångerskorna Sara Wåhlin och Cecilia Alrikson. Deras signum är att försöka se kyrkorummets möjligheter till uttryck. Förutom sång får vi lyssna till piano, flöjt, slagverk och i konserten finns även inslag av rörelse och dans. Kvällens program handlar om att möta sin medmänniska med öppna ögon och ett öppet sinne.

Söndag 12 augusti kl. 19.00 i Härlövs kyrka

”Ett ögonblick i sänder”

Trumpetaren Jocke Wickström och pianisten Maria Bertilsson Panagou har musicerat tillsammans i ett år och den här kvällen bjuder de på psalmer och sånger mitt i livet. Jocke är frilansande musiker med en bred repertoar och han driver flera egna musikprojekt. Han är även brasspedagog på Alvesta Musikskola och undervisar i trumpet på S:t Sigfrids folkhögskola. Maria, som är uppvuxen i Alvesta, har bl a arbetat som konsertpianist, operarepetitör och musiklärare. Numera är hon verksam som kyrkomusiker i Moheda.

Söndag 19 augusti kl 19.00 i Härlövs kyrka

”Småländskt 1700-tal”

En ny konstellation musiker samlas för att utforska den rika repertoaren som finns i de handskrivna notböcker som 1700-talets småländska musikutövare lämnat efter sig. Musik som klingar av både barockens tongångar och den folkliga traditionens dansanta sväng.

Eva Blomquist-Bjärnborg - fiol, nyckelharpa och viola da gamba. Eva är riksspelman och har tilldelats Zorns guldmärke. Hon är bl a en av medlemmarna i folkmusikgruppen SHE, spelledare i Skatelövs spelmanslag och fiolpedagog på kulturskolan i Alvesta.

Matilda Bremer - blockflöjter och sång. Matilda är blockflöjtist med barock och renässans som specialitet. Hon är blockflöjtspedagog och ensembleledare på kulturskolan i Växjö.

Olle Norén – gitarr. Olle är en klassisk gitarrist med stor genrebredd. Han har spelat allt från engelsk renässansmusik till Blue Grass och Salsa. Tillsammans med Matilda leder han Växjö kulturskolas folkmusikensemble, där han också är verksam gitarrpedagog.

Söndag 2 sept kl 19, Hjortsberga kyrka,

”Jag har fått en stund här på jorden”

Välgörenhetskonsert till förmån för Läkarmissionens projekt Rescue i Honduras.

Linda Pettersson och Philip Cárcamo tolkar låtar av Monica Zetterlund, Helen Sjöholm, Elvis och Gunnar Wiklund. Mattias Welin, bas. Johan Runesson, gitarr. Gunilla Erikson & Mia Claesson, piano. Elisabet Cárcamo Storm, idé och text.

Biljetter säljs i Kyrkan Mitt i Byn och på pastorsexpeditionen i Kyrkans hus från och med 1 juni, 100 kr/st.

Hela summan går oavkortat till projektet Rescue.