Adventsgudstjänster från stiftsgården Åkersberg på SVT!

Gudstjänst från Åkersbergs Stiftsgård, Höör
v48/ 201129 SVT 2 kl. 10:00
Söndagens adventsgudstjänst kommer från Frihetens kapell på Stiftsgården Åkersberg, stiftsgården hör till Lunds stift och ligger i Höör i Skåne.
Gudstjänsten inleds med att första adventsljuset tänds, ordet advent betyder ankomst, och enligt kyrkans tradition väntar man i advent på att få fira Jesu födelse och ankomst till jorden.
Temat för denna gudstjänst är ”Ett nådens år” och över detta tema predikar Pelle Sundelin som är präst och chef på stiftsgården, och han menar att vi får börja om, Gud ger oss nya möjligheter en ny start, vi får lämna det gamla bakom oss och gå in i det nya med öppna sinnen.
I denna första adventsgudstjänst blir det också mycket sång och musik av adventskören under ledning av Stefan Ekblad och vi får bland annat lyssna till psalmen ”Bereden väg för Herran” och Otto Olssons ”Advent”.

Gudstjänst från Åkersbergs Stiftsgård, Höör
v49/ 201206 SVT 2 kl. 10:00
Söndagens adventsgudstjänst kommer från Frihetens kapell på Åkersbergs Stiftsgård som hör till Lunds stift och ligger i Höör i Skåne.
I dagens gudstjänst tänds det andra adventsljuset, ordet advent betyder ankomst, och enligt kyrkans tradition väntar man i advent på att få fira Jesu födelse och ankomst till jorden.
Prästen Dan Fredriksson predikar över temat ”Guds rike är nära”, och menar att när Jesus talar till oss i dagens bibeltext, om att vi frimodigt ska räta på oss och lyfta våra huvuden i mötet med människosonen och det kommande Gudsriket, är det också med vissheten att det är samma Gud som söker den vilsegångne, det borttappade och den förlorade.
Det blir också mycket sång och musik av sångare ur Skanör-Falsterbo vokalensemble under ledning av Peter Sjunnesson.

Gudstjänst från Åkersbergs Stiftsgård, Höör
V50/ 201213 SVT 2 kl. 10:00
Dagens adventsgudstjänst kommer från Frihetens kapell på Stiftsgården Åkersberg, Stiftsgård hör till Lunds stift och ligger i Höör i Skåne. Frihetens kapell är ritat av arkitekt Lennart Welin och hans vision var bland annat att kapellet ska förkunna och förverkliga guds närvaro.
I dagens gudstjänst tänds det tredje adventsljuset, ordet advent betyder ankomst, och enligt kyrkans tradition väntar man i advent på att få fira Jesu födelse och ankomst till jorden.
Söndagens tema är ”Bana väg för Herren” och det är diakon Carin Hompe Svedberg som predikar om Johannes Döparen som banar väg och är en vägröjare för Jesus.
Adventskvartetten medverkar med sång och vi får bland annat lyssna till psalmen ”Det susar genom livets strid” och för musikalisk ledning står Staffan Plantin.

Gudstjänst från Åkersbergs Stiftsgård, Höör
V51/ 201220 SVT 2 kl. 10:00
Söndagens adventsgudstjänst kommer från Frihetens kapell på Åkersbergs Stiftsgård som hör till Lunds stift och ligger i Höör i Skåne.
I dagens gudstjänst tänds det fjärde adventsljuset, ordet advent betyder ankomst, och enligt kyrkans tradition väntar man i advent på att få fira Jesu födelse och ankomst till jorden.
Dagens tema är ”Herrens moder” och över detta tema predikar prästen Karin Sundmark, och hon talar om några av de bilder, målningar och ikoner som speglar Maria, hennes liv och hennes uppgift.
Det blir mycket sång och musik av barnkören sångskolan under ledning av Katarina Koos.

GLAD ADVENT
Pelle Sundelin
Stiftsgårdschef