Foto: Seija Wällensjö

Vår kyrkoherde Katarina tackar för sig

Nyhet Publicerad

Katarina berättar själv om beslutet att lämna Västerlövsta pastorat: "Till sommaren har jag redan varit hos er i två år. Tiden går fort när man har roligt och trivs på sitt arbete. Ibland kommer livet i vägen för våra planer. Ibland måste man ta beslut som är svåra och som egentligen strider mot ens vilja, beslut fattade med för förnuftet och inte med känslorna."

 

Tyvärr har min MS blivit sämre och jag har inte längre ork och möjlighet att bo kvar på min vackra gård i Vittinge. Jag behöver ha min familj runt mig som backar upp, och den finns tyvärr inte här utan i Lidköping. Där har jag min mamma, min syster och hela min släkt. Detta innebär att jag tyvärr måste sluta som kyrkoherde här i Västerlövsta pastorat och lämna vidare till nästa kyrko­herde. 

Västerlövsta pastorat har ett fantastiskt arbetslag med god gemenskap mycket skratt samt förtroendevalda som ställer upp. Ni tog emot mig som kyrkoherde lika hjärtligt som den dagen då jag kom som pastors­adjunkt 2014. Jag är så tacksam över att ha fått dessa två år här hos er, över att på nytt ha fått pröva mina vingar och ta de första stapplande stegen som kyrkoherde. Jag önskar bara att det hade fått bli några år till.

Jag vet att Gud har både mig och er i sin hand och att allt samverkar till det bästa för den som tror. Och jag litar på att ni tar hand om nästa kyrkoherde lika väl som ni har tagit hand om mig.

Jag önskar er allt gott och Guds rika välsignelse.

Katarina Björklund