Nya regler och priser för lokalhyra

Nyhet Publicerad Ändrad

Vi har gjort förändringar vad gäller uthyrningsregler och priser för hyra av pastoratets lokaler. Den stora förändringen är att för att få hyra lokaler för privata tillställningar så måste man vara medlem i Svenska kyrkan. Partier, föreningar, kommuner etc kommer att debiteras enligt gällande prislista. Hyrestagare kommer att få signera ett avtal där man uppger vem som ska faktureras/betala och om man hyr för privat bruk eller ej. Detta avtal signeras då man hämtar nyckeln. Tryck på notisen för att läsa mer!

Måste vara medlem

Framöver måste man vara medlem i Svenska kyrkan för att få hyra lokaler för privata tillställningar. Huddunge församlingshem är skänkt med förmån för att få användas kostnadsfritt för enskilda församlingsbor, förutsatt att man är medlem. Partier, föreningar, kommuner etc kommer att debiteras enligt gällande prislista. Det spelar ingen roll vem som bokar utan det avgörande är vilken typ av sammankomst man bokar för.

Avtal

Då man bokar kommer man att få signera ett avtal där man visar vem som ska faktureras/betala och om man hyr för privat bruk eller ej. Detta avtal signeras då man hämtar sin nyckel.

Ovanstående beslutatades av Västerlövsta pastorats kyrkofullmäktige den 27 maj 2019.

Vid frågor går det bra att kontakta kyrkoherde Katarina Björklund på 0224-341 71.