Mässa med välkomnande och avtackning av våra präster

Nyhet Publicerad Ändrad

Välkommen att vara med och ta emot vår nya präst Elizaveta Komarova Lindgren och samtidigt säga tack och hejdå till våra vikarierande präster Karin Hammermo och Daniel Källander. Lättlunch serveras efteråt (föranmälan). Söndag 25 juni klockan 11.00 i Västerlövsta kyrka.

Mässan leds av kyrkoherde Marcus Brodd. Vi bjuder på lättlunch. Välkommen att vara med! Anmäl dig till lunchen på vasterlovsta.pastorat@svenskakyrkan.se eller 0224-341 90.

Daniel Källander har arbetat hos oss sedan februari 2020 i olika befattningar. Först under sitt adjunktsår och sedan som präst för EFS Västerlövsta och nu senast som vikarie. Nu går äventyret vidare mot St:a Clara församling i Stockholm.

Sedan januari 2022 har vi fått ta del av Karin Hammermos gedigna erfarenhet som präst och kyrkoherde. Hon har vikarierat på den vakanta komministertjänsten och varit konfirmandpräst.

Porträtt av mörkhårig kvinna i 30-årsåldern.
Elizaveta Komarova Lindgren Foto: Linnea Dunér

Elizaveta Komarova Lindgren heter vår nya präst. Hon kommer från Uppsala men har sina rötter i Ryssland. Det här blir ”Lizas” första prästtjänst efter adjunktsåret. Liza kommer att arbeta en del med barn, ungdom och konfirmand.