"Kristus förkunnar vi", nya biskopens valspråk

Valspråk och biskopsvapen för nya biskopen Karin Johannesson nu klart.

Uppsala stifts nya biskop Karin Johannessons vapen är gjort av heraldikern Claus K. Berntsen och har målats upp av heraldikern Ronny Andersen.

Karin har valt som sitt valspråk ”Kristus förkunnar vi”.

I ett pressmeddelande från Svenska kyrkan berättar Karin om ordspråket och varför hon har valt detta:

– Valspråkets ”vi” syftar på oss alla – tillsammans. Att förkunna Kristus är kyrkans uppgift i alla tider och i ständigt nya sammanhang. Därmed inte sagt att vi ideligen kan göra som vi alltid har gjort. En levande och livgivande Kristusförkunnelse behöver underhåll och förnyelse, särskilt idag när vi lever i ett samhälle och i en kulturkrets som kännetecknas av att förutsättningarna för religiös tro och religionsutövning genomgår stora förändringsprocesser. Tillsammans behöver vi utforska hur vi kan gestalta en trovärdig Kristusförkunnelse i den verklighet som är vår.