Kyrka på teckenspråk

Svenska kyrkans teckenspråkiga arbete vänder sig till dig som är teckenspråkig, döv eller finns i en teckenspråklig miljö.

Hjärtats språk – det språk som vårt hjärta är fyllt av. Det språk som vi talar obehindrat. I Svenska kyrkan finns många människor som har teckenspråket som sitt första språk och sitt hjärtas språk.

Den kristna grundtanken är att evangeliet om Jesus Kristus måste vara tillgängligt för människan på hennes eget språk. Det är viktigt att få fira gudstjänst på sitt eget språk och att tillsammans med andra få uttrycka sin tro och sin identitet på det språk som ligger närmast det egna hjärtat.

I Uppsala finns möjlighet för dig som är teckenspråkig och dagledig att delta i Svenska kyrkans teckenspråkiga församlingsliv. Tillsammans firar vi gudstjänster och har gemenskapsträffar på teckenspråk. Ibland i gör vi en resa eller utflykt till närliggande platser.

Se film med teckenspråkstolkning med information i coronatider.

Program för vår/sommar 2020

5, 19 maj och 2 juni  kl. 13.00-15.00

Gemenskapsträff utomhus i odinslund, prästgårdsalens trädgård.  Enkelt fika utomhus, vid regn inställt.

15 maj och 12 juni kl.13.00-15.00

Gudstjänst i Tunabergskyrkan.

Måndagar 15, 22, 29 juni och 6 juli kl. 14.00 -17.00

Öppen eftermiddag i Tunabergskyrkan. Kom och fika eller prata med prästen.

Gudstjänster och Gemenskapsträffar

Gudstjänst firas en gång i månaden i Tunabergskyrkan. Vid behov boka prästen för dop, vigsel eller begravning på teckenspråk.

Gemenskapsträffar på teckenspråk för daglediga på tisdagar varannan vecka. Inbjudna gäster föreläser om olika ämnen och ibland är det utflykter till närliggande resmål. Vissa gånger fikar vi och samtalar runt borden. En stor del av tiden läggs på själavårdande samtal och hem/sjukhusbesök.

Prästgårdssalen i Odinslund

Odinslund ligger precis bredvid Helga Trefaldighets kyrka. Gå in på parkeringen till höger om kyrkan. Du har nu Helga Trefaldighets kyrka till vänster om dig och Odinslund snett fram till höger.

Om du beställer färdtjänst är adressen:  Odinslund 4

Du kan också meddela att du ska till Helga Trefaldighets kyrka och församlingshemmet Odinslund.

Tidningen Händer i Kyrkan

”Händer i kyrkan” är en tidning som rör teckenspråklig verksamet i Svenska kyrkan i Sverige. Se vad som händer både i ditt eget stift och andra stift och läs reportage om kyrkans teckenspråkiga verksamhet runt om i landet. Tidningen är gratis.

Kontakt kyrka på teckenspråk

Kristina Åkerman, präst
Sms/telefon: 0733-212108
Skype: kristinaakerman3
Kristina arbetar 30% med kyrka på teckenspråk i Uppsala.

Vi finns också på Facebook: Teckenspråk i Svenska kyrkan Uppsala stift

Gamla Uppsala församling
751 08 Uppsala

Tunabergskyrkan, Tunagatan 29, Uppsala

Ing-Marie Lundberg, konsulent
Tal- och texttfn: 026-17 04 34
Mobiltaltelefon: 026-17 04 44
SMS/videotfn: 070-495 52 69

Ing-Marie är stiftskonsulent för det teckenspråkiga arbetet i Uppsala stift.

Kyrkans Hus
Drottninggatan 5