Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Stöd och hjälp i livet

Kyrkan finns till för Uppsalaborna. Det kan till exempel handla om stöd mitt i sorgen eller hjälp i kontakten med myndigheter när livet krisar. Du kan också som volontär hjälpa andra Uppsalabor.

Vad är enskilt samtal?

När du träffar en diakon i ett enskilt samtal kan du få stöd i din situation eller hjälp i relation till olika myndigheter eller andra instanser som du behöver ha kontakt med.

Social och ekonomisk utsatthet

För många är frågan om ekonomiska problem det centrala… Genom samtal med våra diakoner kan du få hjälp och stöd både vad gäller frågor kring din ekonomi, men också konkret hjälp i kontakt med kommunens försörjningsstöd eller andra myndigheter som du behöver. Du kommer i kontakt med oss genom vår reception och våra drop-in tider på Diakonins hus.

Om du vill kan vi också stötta dig i din budgetplanering!

För barnfamiljer finns vissa särskilda stödinsatser

vad är diakoni?

Diakoni är en av kyrkans viktigaste uppgifter. Diakoni har sin grund i Bibeln och i hur Jesus mötte människor. Diakoni kan innebära att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Diakoni är något som präglar hela kyrkans arbete. Svenska kyrkan hjälper människor i fysisk, psykisk och andlig nöd. Det handlar om att älska sin nästa som sig själv.

Kontakta en diakon

Samtalstider