Foto: Tommy Hvitfeldt

Lane-Ryrs kyrka

I Lane-Ryr ligger mycket fokus på familjeverksamheten och stora barngrupper. Här finner du en naturlig samlingspunkt mitt i bygden. Här finns gudstjänster som präglas av enkelhet och där du kan vara delaktig och där musiken spelar en viktig roll.

Aktuellt i Lane-Ryrs kyrka och församlingshem

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan.

Barnkörer i Lane-Ryr

Barns röster klingar ljusa och vackra. Att få möjlighet att upptäcka sin egen och andras röster i en kör är stort! Jesus sade: ”Låt barnen komma till mig”. I barnkörerna finns gemenskap och glädje, att ”fånga” toner och ord i sånger för barn är sann glädje i gemenskap. Ons jan-maj 2023, Lane-Ryr.

Behöver du någon att prata med

Ibland gör livet ont. Då kan det vara bra att ha någon att prata med. Men man måste inte vara i kris för att boka ett själavårdssamtal. Det kan också fungera som en friskvård för själen. Välkommen att höra av dig.

Damcirkel i Lane-Ryrs församlingshem

Damcirkeln är en härlig mötesplats där vi provar på och lär känna kyrkans olika verksamheter och samtalar om allt mellan himmel och jord. Vi träffas flera gånger under våren. Hör av dig om du är intresserad av att vara med. Vi träffas mån 6 feb 2023 kl: 17.30 Lane-Ryrs församlingshem.

Digital bönevandring

Gå en digital bönevandring på Youtube. Både för dig som aldrig har bett en bön förut och för dig som är van att be sedan barnsben. Och för alla andra där emellan. Närsomhelst, där du är.

Familjedag med bakluckeloppis

Varmt välkommen till en gemenskapsdag mitt i våren för hela familjen! Dagen bjuder på roliga aktiviteter för stora och små. I samband med detta kommer vi också att ha en bakluckeloppis. Vem vet, du kanske har massor av gammalt på vinden som du önskar bli av med. Eller så kanske du hittar något rejält fynd? Våren 2023, Lane-Ryr.

Globträdet i Lane-Ryr

Lane-Ryrs församling har ett fantastiskt fint globträd. Det finns där för att vara en samlingspunkt för barns frågor till vuxna om världen. I våra olika verksamheter med barn och unga besöker vi detta globträd.

Gospelkör

I hela världen finns människor som samlas för att uttrycka sin tro på Gud genom sång och musik. Gospelmusiken får ses som ”särskilt internationell” då den förenar människor i gemenskap genom starka musikaliska uttryck och tydligt budskapsbärande texter som vill beröra. Onsdagar 2023 18:30, Lane-Ryrs församlingshem. 

Gudstjänst i Lane-Ryrs kyrka

Välkommen att fira gudstjänst i Lane-Ryrs kyrka. Sön 16.00, Lane-Ryrs kyrka.

Gudstjänster med musikinslag

I pastoratets gudstjänster framförs och sjungs musik av olika slag. Det tillhör själva gudstjänstformen. Att fira gudstjänst med musikinslag innebär att t.ex. instrumentalister, sångare eller en kör berikar, förstärker eller möter upp söndagens valda musik och karaktär. Fem tillfällen våren 2023, Lane-Ryr.

Insamlingar i Lane-Ryr

Varje termin satsar vi i Lane-Ryrs församling på att göra insamlingar till olika ändamål. Det kan vara bland annat till ACT Svenska kyrkan, Ukraina, olika ändamål med inriktning på barn och liknande. Tillsammans kan vi göra skillnad! Håll utkik efter mer information om vårens insamlingar. 

Klingande strängar

Musik för stråkkvartett framförs av professionella stråkmusiker. Hög konstnärlig nivå. Musikalisk genrebredd ligger denna stråkkvartett varmt om hjärtat. Ljuvlig stråkmusik i god akustik där musikaliskt drivna musiker blandar repertoar med muntlig presentation är att se fram emot i denna musikgudstjänst. Sön 2 apr 2023 kl. 16.00. Lane-Ryrs kyrka.

Konfa 2022-23

Du är inte ensam om att fundera över livet. Välkommen att bli konfirmand!

Kvällskryss

Vässa pennan och geniknölarna och kryssa tillsammans med andra. Vi bjuder in till kvällskryss med varm gemenskap, glädje, gofika och korsord. Tor en gång/månad 2023, Lane-Ryrs församlingshem. 

Körer

Sjung i kör! Här presenteras alla de körer som finns i Uddevalla pastorat. Förhoppningsvis hittar du en kör som passar just dig!

Lovaktivitet i Lane-Ryr

Kom och häng med oss på sportlovet. Vi grillar korv och går tipspromenad. Mån 20 feb 2023 kl. 10.00 Lane-Ryrs församlingshem

Lätt gympa

Kom i form tillsammans med andra. Välkommen till gympa i kyrkan! Lane-Ryrs församlingshem.

En blond tjej med läderjacka och en stor midsommarkrans på huvudet.

Midsommarträff

Välkommen till en midsommarträff med riktigt god midsommartallrik och musik! Ons 21 jun 2023, Lane-Ryrs församlingshem. 

Två flickor går hand i hand i en lekpark.

Miniorer och juniorer i Lane-Ryr

Vi fikar, sjunger, leker och pysslar. Träffarna sker varannan vecka (jämna veckor) och varje årskurs har en egen dag/tid. Varannan mån och tis 2023 kl. 13:00 och 14:30, Lane-Ryrs församlingshem. 

Musikevents i Lane-Ryr

Kom och njut av våra musikevents! Varje termin bjuder vi Lane-Ryr in till någon typ av musikevent. Vi kan utlova härlig musik och god gemenskap! Du blir glad i hela kroppen!

En liten flicka sitter på golvet med en leksak i handen framför en vuxen.

Musiklek 0-5 år

Barn, ofödda och födda, tar intryck av pulsslag, rytmer och melodier i musik och sånger. I varje barn (och människa) har Gud lagt ner musiken som en livslång gåva. Musiken bidrar till att skapa relation med omvärlden för det ofödda eller födda barnet. En alldeles speciell relation mellan barn och vuxen kan växa, fördjupas och bäras av musik och sång. Mån 23 jan-15 maj 2023 9:30-11:00, Lane-Ryrs församlingshem.

Orgelbrus

Brusande orgelmusik framförs av etablerad organist. Organistens fingrar och fötter får orgeln att ljuda likt en konsertorgel, trots att den bara har en manual och är en s.k. psalmorgel. Framförandet av orgelmusik i denna musikgudstjänst är på hög nivå. Sön 5 feb 2023 kl.16:00, Lane-Ryrs kyrka.

Praise Him

Gospelmusik framförs av Lane-Ryrs gospelkör, Lane-Ryrs barnkörer och instrumentalister. I gospelsånger genererar texter i kombination med musikaliska uttryck en alldeles särskild uppmärksamhet hos såväl utövare som åhörare. Gospelmusik förstärker texters budskap och innehåll. Sön 14 maj 2023 kl. 16.00, Lane-Ryrs kyrka.

Pysselkvällar

Låt kreativiteten flöda och fantasin sätta gränser. Kom och pyssla i gemenskap med andra! Tor 26 jan, 23 feb, 23 mar, 27 apr och 25 maj 2023 kl. 18:00, Lane-Ryrs församlingshem.

Retreat

På denna retreat får du möjlighet att vara en dag i stillhet och lyssna till ditt hjärta och till Gud. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. Sön 12 mar 2023 kl. 10:00, Lane-Ryrs kyrka och församlingshem.

Sommarträff med dopp för stora och små

Mitt i sommarvardagen ses vi för fika och goda samtal för alla. Tis och ons jun-aug 2023 kl. 11:00, Lane-Ryr.

Sorgegrupp

En sorgegrupp är en enkel och kravlös gemenskap för dig som mist någon närstående. Här kan du dela dina tankar och erfarenheter med andra som är i samma situation. Ges på förfrågan, i flera kyrkor.

Stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Sykrets

Gillar du handarbete? Att skapa tillsammans med andra är kreativt – och roligt. Välkommen till sykretsen! Vi syr, stickar och läser tillsammans. Varannan tis jan-maj 2023 kl. 10:00, Lane-Ryrs församlingshem.

En lapp till en tipsrunda hänger på ett träd. En grupp barn och vuxna står i solskenet i bakgrunden.

Tipspromenad i Lane-Ryr 

De vackra omgivningarna vid Lane-Ryrs kyrka ger fina möjligheter till tipspromenader. Välkommen till en familjegemenskap ute i naturen. Under våren 2023 bjuder vi in till en härlig dag med tipspromenad för stora och små. Våren 2023, Lane-Ryr. 

Träff med dopp

Mitt i vardagen ses vi för kunskap, glädje, lite fika och goda samtal för alla. Varannan tis jan-apr 2023 kl. 11:00, Lane-Ryrs församlingshem. 

Vernissage

Välkommen till vernissage i Lane-Ryr, en upplevelse för dina sinnen! Vi bjuder in till konst, fika, gemenskap och roliga samtal. Våren 2023, Lane-Ryrs kyrka.

Vuxenpyssel i Lane-Ryrs församlingshem

För dig som vill använda dina kreativa förmågor tillsammans med andra. Välkommen att pyssla med oss. Tor 26 jan, 23 feb 2023 18.00, Lane-Ryrs församlingshem.

En hög med hjärtformade våfflor, med sylt och grädde på toppen.

Våffelmåndag

Välkommen till en mysfaktor i vardagen. Kom och njut av nygräddade våfflor och trevligt sällskap. Varannan mån jan-maj 2023 kl. 15:00, Lane-Ryrs församlingshem. 

Kalender i Lane-Ryrs församling

Vad skulle du vilja hitta på? Här hittar du grupper, evenemang och mötesplatser.

Lane-Ryrs församlingshem, entrésidan

Lane-Ryrs församlingshem

I Lane-Ryrs församlingshem samlas gammal och ung sida vid sida. Mycket av församlingens verksamhet sker i församlingshemmet, som ligger i direkt anslutning till Lane-Ryrs kyrka.

Boka lokal

Behöver du en lokal i samband med dop, konfirmation, begravning eller föreningsmöte? Vi erbjuder lokaler i olika storlekar för uthyrning.

Om Lane-Ryrs kyrka

Kyrkan är uppförd i romersk stil och stod färdig 1874 efter ritningar av Albert Törnqvist.

Vi som arbetar i Lane-Ryrs kyrka och församlingshem

Vem söker du? Här finner du kontaktuppgifter till medarbetare i Lane-Ryrs församling.