Foto: Tommy Hvitfeldt

Lane-Ryrs kyrka

I Lane-Ryr ligger mycket fokus på familjeverksamheten och stora barngrupper. Här finner du en naturlig samlingspunkt mitt i bygden. Här finns gudstjänster som präglas av enkelhet och där du kan vara delaktig och där musiken spelar en viktig roll.

Aktuellt i Lane-Ryrs kyrka och församlingshem

Behöver du någon att prata med

Ibland hamnar vi i kris. Då kan det vara bra att ha någon att prata med. Men man måste inte vara i kris för att boka ett själavårdssamtal. Det kan också fungera som en friskvård för själen. Välkommen att höra av dig till Svenska kyrkan i Uddevalla.

Digital bönevandring

Gå en digital bönevandring på Youtube. Både för dig som aldrig har bett en bön förut och för dig som är van att be sedan barnsben. Och för alla andra där emellan. Närsomhelst, där du är.

Fika på Kaffebönan

Mitt i vardagen ses vi för fika och goda samtal för alla. Varannan tisdag 30 jan – 7 maj 2024 kl. 11.00, Lane-Ryrs församlingshem

Körer

Sjung i kör! Här presenteras alla de körer som finns i Uddevalla pastorat. Förhoppningsvis hittar du en kör som passar just dig!

Lane-Ryrs gospelkör

Lane-Ryrs Gospelkör är en blandad kör. Kören medverkar i olika gudstjänster i Lane Ryrs kyrka och i andra sammanhang. Onsdagar våren 2024 kl. 18.30, Lane-Ryrs församlingshem

Stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Våffelmåndag

Kom och upplev en mysfaktor i vardagen. Njut av nygräddade våfflor och träffa andra i en enkel och kravlös samvaro. Varannan mån ojämn vecka 29 jan– 3 juni 2024 15.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Kalender i Lane-Ryrs församling

Vad skulle du vilja hitta på? Här hittar du grupper, evenemang och mötesplatser.

Lane-Ryrs församlingshem, entrésidan

Lane-Ryrs församlingshem

I Lane-Ryrs församlingshem samlas gammal och ung sida vid sida. Mycket av församlingens verksamhet sker i församlingshemmet, som ligger i direkt anslutning till Lane-Ryrs kyrka.

Boka lokal

Behöver du en lokal i samband med dop, konfirmation, begravning eller föreningsmöte? Vi erbjuder lokaler i olika storlekar för uthyrning.

Om Lane-Ryrs kyrka

Kyrkan är uppförd i romersk stil och stod färdig 1874 efter ritningar av Albert Törnqvist.

Vi som arbetar i Lane-Ryrs kyrka och församlingshem

Vem söker du? Här finner du kontaktuppgifter till medarbetare i Lane-Ryrs församling.