Foto: Tommy Hvitfeldt

Lane-Ryrs kyrka

I Lane-Ryr ligger mycket fokus på familjeverksamheten och stora barngrupper. Här finner du en naturlig samlingspunkt mitt i bygden. Här finns gudstjänster som präglas av enkelhet och där du kan vara delaktig och där musiken spelar en viktig roll.

Aktuellt i Lane-Ryrs kyrka och församlingshem

Behöver du någon att prata med

Ibland gör livet ont. Då kan det vara bra att ha någon att prata med. Men man måste inte vara i kris för att boka ett själavårdssamtal. Det kan också fungera som friskvård för själen. Hör av dig till någon av prästerna eller diakonerna vid intresse.

Damcirkel i Lane-Ryrs församlingshem

Damcirkeln är en härlig mötesplats där vi provar på och lär känna kyrkans olika verksamheter och samtalar om allt mellan himmel och jord. Vi träffas flera gånger under våren. Hör av dig om du är intresserad av att vara med. Vi träffas mån 25 sep, 23 okt och 20 nov 2023 kl. 18:00, Lane-Ryrs församlingshem.

Digital bönevandring

Gå en digital bönevandring på Youtube. Både för dig som aldrig har bett en bön förut och för dig som är van att be sedan barnsben. Och för alla andra där emellan. Närsomhelst, där du är.

Familjegudstjänster

Vi samlas till gudstjänst och bjuder in församlingens barn och deras familjer. Gud vill vara nära och möta oss var och en. Fika före gudstjänsten. Sön 15 okt och 3 dec 2023 16.00, Lane-Ryrs kyrka.

Fika och gemenskap på Kaffebönan

Mitt i vardagen ses vi för fika och goda samtal för alla. Varannan tis 29 aug – 21 nov 2023 11.00, Lane-Ryrs kyrka och församlingshem.

Föreläsning med Inger Dejke

Författaren och föredragshållaren Inger Dejke kommer till Lane-Ryrs församlingshem och berättar en fängslande historia om två kvinnor. Tor 19 okt 2023 kl. 18:00, Lane-Ryrs församlingshem.

Pexels

Gospelkör i Lane-Ryr

Lane-Ryrs Gospelkör är en blandad kör. Det är en kör med god gemenskap och vilja att utvecklas. Ons 6 sep – 17 dec 2023 18.30, Lane-Ryrs församlingshem.

Gudstjänst i Lane-Ryrs kyrka

Välkommen att fira gudstjänst i Lane-Ryrs kyrka. Sön 2023 16.00, Lane-Ryrs kyrka.

I de saligas ängder

Musik, från då och nu, arrangerad för stråkensemble. Sön 26 nov 2023 16.00, Lane-Ryrs kyrka.

Konsert med Paul Paljett

Artisten Paul Paljett har många strängar på sin lyra, tillsammans med pianisten Ingemar Thorell kommer de till Lane-Ryrs kyrka för en unik konsert. Tor 16 nov 2023 kl. 18:30, Lane-Ryrs kyrka.

Kvällskryss

Vässa pennan och geniknölarna och kryssa tillsammans med andra. Vi bjuder in till kvällskryss med varm gemenskap, glädje, gofika och korsord. Tor 28 sep och 9 nov 2023 18.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Körer

Sjung i kör! Här presenteras alla de körer som finns i Uddevalla pastorat. Förhoppningsvis hittar du en kör som passar just dig!

Lane-Ryrs barnkörer

Barns röster klingar ljusa och vackra. Att få uppleva sin egen och andras röster i en kör är stort! Sång och musik skapar gemenskap! Ons 6 sep – 3 dec 2023 13.00 och 14.30, Lane-Ryrs församlingshem

Miniorer och juniorer i Lane-Ryr

Vi fikar, sjunger, leker och pysslar. Träffarna sker varannan vecka (jämna veckor) och varje årskurs har en egen dag/tid. Varannan vecka 4 sep – 28 nov 2023 13.00 och 14.30, Lane-Ryrs församlingshem.

Musik som berör

Ett sångprogram med texter och musik som vill beröra. Ord och musik kanske kan hjälpa oss att våga välja att leva i kärlek och som visar på hopp. Sön 1 okt 2023 16.00, Lane-Ryrs kyrka.

En liten flicka sitter på golvet med en leksak i handen framför en vuxen.

Musiklek 0-5 år

Barn, ofödda och födda, tar intryck av pulsslag, rytmer och melodier i musik och sånger. I varje barn (och människa) har Gud lagt ner musiken som en livslång gåva. Musiken bidrar till att skapa relation med omvärlden för det ofödda eller födda barnet. En alldeles speciell relation mellan barn och vuxen kan växa, fördjupas och bäras av musik och sång. Mån 4 sep – 27 nov 2023 9.30, Lane-Ryrs församlingshem.

Omtyckta psalmer och sånger

Välkända psalmer och sånger där vi bjuds in att sjunga med! Ett musikaliskt urval där kända melodier och texter skapar igenkänningens glädje. Sön 29 okt 2023 16.00, Lane-Ryrs kyrka.

Pysselkvällar

Låt kreativiteten flöda och fantasin sätta gränser. Kom och pyssla i gemenskap med andra! Tor 7 sep, 5 okt, 2 nov och 30 nov 2023 18.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Retreat

På denna retreat får du möjlighet att vara en dag i stillhet och lyssna till ditt hjärta och till Gud. Det är ett tillfälle för dig att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. Sön 24 sep och 19 nov 2023 10.00, Lane-Ryrs kyrka och församlingshem.

Stöd till ukrainska flyktingar

Svenska kyrkan samverkar med kommun, frivilligorganisationer och civilsamhälle för att erbjuda hjälp till ukrainska flyktingar i Uddevalla.

Sykrets

Gillar du handarbete? Att skapa tillsammans med andra är kreativt och roligt. Välkommen till sykretsen! Vi syr, stickar och läser tillsammans. Varannan tis 5 sep – 12 dec 2023 10.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Tipspromenad på höstlovet

De vackra omgivningarna vid Lane-Ryrs kyrka ger fina möjligheter till tipspromenader. Välkommen till en familjegemenskap ute i naturen. Under hösten bjuder vi in till en härlig dag med tipspromenad för stora och små. Ons 1 nov 2023 9.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Vardagsgudstjänst för barn och vuxna

Till vardagsgudstjänst bjuds barn och vuxna i olika åldrar in för att fira en enkel gudstjänst på barnens villkor. Ett tillfälle och en stund i vardagen av gemenskap med andra och i närhet med Gud. mån 27 nov 2023 9.30 och Tis 28 nov 17.00,Lane-Ryrs kyrka.

Vernissage

Vernissage i Lane-Ryr är en upplevelse för dina sinnen! Vi bjuder in till konst, fika, gemenskap och roliga samtal. Tis 29 aug 2023 11.00 och tis 3 okt 2023 17.00, Lane-Ryrs kyrka.

Närbild på en ängel som hänger i granen.

Vi sjunger in julen

I den bästa kombination av tradition och förnyelse samlas vi för att i musik och sång ta del av julens budskap. Julstämning med levande ljus, sång, musik och gemenskap – det här blir en värdefull stund för oss alla, oavsett ålder, att välkomna Jesusbarnet i våra hjärtan. Sön 17 dec 2023 16.00, Lane-Ryrs kyrka.

Våffelmåndag

Kom och upplev en mysfaktor i vardagen. Njut av nygräddade våfflor och träffa andra i en enkel och kravlös samvaro. Varannan mån 11 sep – 20 nov 2023 15.00, Lane-Ryrs församlingshem.

Kalender i Lane-Ryrs församling

Vad skulle du vilja hitta på? Här hittar du grupper, evenemang och mötesplatser.

Lane-Ryrs församlingshem, entrésidan

Lane-Ryrs församlingshem

I Lane-Ryrs församlingshem samlas gammal och ung sida vid sida. Mycket av församlingens verksamhet sker i församlingshemmet, som ligger i direkt anslutning till Lane-Ryrs kyrka.

Boka lokal

Behöver du en lokal i samband med dop, konfirmation, begravning eller föreningsmöte? Vi erbjuder lokaler i olika storlekar för uthyrning.

Om Lane-Ryrs kyrka

Kyrkan är uppförd i romersk stil och stod färdig 1874 efter ritningar av Albert Törnqvist.

Vi som arbetar i Lane-Ryrs kyrka och församlingshem

Vem söker du? Här finner du kontaktuppgifter till medarbetare i Lane-Ryrs församling.