En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas kyrkans namn och position på en karta.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Kyrkans appar

Med appen "Kyrkguiden" kan du hitta till våra kyrkor med hjälp av mobiltelefonen. För barn finns appen "Kyrkan" där du kan göra saker som man gör i en riktig kyrka. Båda apparna är gratis och utan reklam.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.

Appen Kyrkguiden

Du kan använda appen Kyrkguiden när du vill veta vägen till en kyrka när du ska på bröllop, begravning eller dop. Sök via kartan eller kyrkans namn.

I appen hittar du också församlingarnas kalendrar. Du kan skapa en egen kalender med gudstjänster eller konserter du vill gå på och få en påminnelse så att du inte missar något. Lägg in den församling du vanligtvis besöker som favorit så har du alltid koll på vad som händer.

LADDA NER APPEN FRÅN APP STORE ELLER GOOGLE PLAY

Du kan också hitta Kyrkguiden genom att söka på "Svenska kyrkan" i App Store eller Google Play. 

Klicka här för att läsa mer om Kyrkguiden