Foto: Victoria Almén

Uppskattat deltagande i Pride

Nyhet Publicerad

På sommarens hittills varmaste dag höjdes temperaturen ytterligare av alla varma hjärtan som visades på Pridefestivalen.

Uppladdningen inför Pridefestivalen startade i Götalundens kyrka på fredag kväll med glassfest och schlagermusik.

I år hölls Pridefestivalen ett stenkast från Kyrkans hus på Högskoleområdet. Mellan kl 12-15 så fanns där utställare och underhållning från scenen med bl.a ungdomar från N3 och en schlagershow. Man fick också ta del av gripande berättelser av personer inom HBTQ-rörelsen.

Kl 15 avgick sedan Pridetåget från området och ringlade sig som en orm genom stadens gator och det uppskattades att nästan 3000 människor deltog! Av dessa så gick ungefär 50 tillsammans med Svenska kyrkan - konfirmander av flera årgångar, anställda, ideella och förtroendevalda - och stämningen var på topp!

Innan kvällens regnbågsmässa så blev det korvgrillning vid kyrkan som uppskattades efter en intensiv och varm dag. Mässan leddes av Tina Haettner Blomquist som dagen till ära hade en stola i regnbågens alla färger.

Under dagen hördes flera uppskattande kommentarer kring Svenska kyrkans deltagande i Pridefestivalen och många tog bilder på den banderoll som fördes fram i Pridetåget med texten ”Störst av allt är kärleken”.

Se bilder från dagarna i bildspelet nedan!