Bli medlem i Svenska kyrkan

Nära 66 procent av Sveriges befolkning är medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!

Inträdesblankett för vuxna
Inträdesblankett för barn och unga under 18 år

Skriv ut inträdesblanketten och skicka till Tierps pastorat: Ringgatan 1, 815 37 Tierp.

Du kan också fylla i blanketten via webbformuläret längst ner på denna sida. Notera att du behöver skriva ut även webbformuläret och posta eller lämna in hos oss på expeditionen. Om du behöver hjälp att skriva ut inträdesblanketten hjälper vi självklart dig med det! Tveka inte att höra av dig vid frågor och funderingar. Ring 0293-222 00 eller maila tierps.pastorat@svenskakyrkan.se.

Som medlem i Svenska kyrkan

  • Kan du gifta dig och bli begravd i kyrkan.

  • Bidrar du bland annat till verksamhet för barn och unga, körer, familjerådgvning och jourhavande präst.

  • Är du med och stöttar samhällets mest utsatta både i Sverige och utomlands.

  • Bidrar du till att kyrkobyggnaderna bevaras och kulturhistoriska värden förs vidare till kommande generationer.

Verksamhet för alla

Varje år finns många av kyrkans över 6,4 miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan till exempel vara i kören, på konfirmationslägret, vid en anhörigs begravning eller i en insamling till det internationella arbetet för bistånd och utveckling. 

Som medlem är du välkommen att ta del av det kyrkan erbjuder. Du är också, genom att betala kyrkoavgiften, med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet,

Medlem genom dopet

Man blir medlem i kyrkan genom dopet. Är du redan döpt i ett annat kristet samfund kan du bli medlem i Svenska kyrkan efter ett samtal med ansvarig präst i din församling. Tidigare blev man i Sverige automatiskt medlem i Svenska kyrkan vid födelsen, men så är det alltså inte längre. 

 

Webbformulär - Inträdesblankett

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella