Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Teneriffa Besöksadress: Iglesia Sueca, Paseo Maritimo 5, ES-38650 Los Cristianos Postadress: Iglesia Sueca, APDO Correos 168, ES-38650 Los Cristianos Telefon:+34(922)790201 E-post till Svenska kyrkan Teneriffa

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Vuxen eller nyfödd - det är aldrig för sent att låta döpa sig.

Kanske du vill att ditt lilla barn ska döpas eller önskar dop för egen del. Oavsett vilket, är dopet varje gång ett tillfälle till glädje och fest.

Genom dopet lyfts den som döps in i den kristna gemenskapen, in i Guds familj. Alla är lika välkomna in i familjen - barn, unga eller vuxna. Det krävs varken någon motprestation eller något inträdesprov för att få bli döpt. Tvärtom – dopet är en gåva, fri att bara ta emot.

Om barnet som ska döpas är bosatt i Sverige behöver du som förälder eller vårdnadshavare kontakta er hemförsamling för att få en dopblankett som ni tar med till oss.

Om du är vuxen och vill döpas bekräftar du samtidigt din kristna tro - det som annars brukar ske vid konfirmationen. Därför är det bra om du i förväg träffar vår präst för att samtala om vad Svenska kyrkan står för och vad den kristna tron innebär. 

Dopet kostar ingenting - ring eller mejla oss så berättar vi mer och bokar en tid!

 

Läs mer om dop.
Läs mer om att döpas som ungdom eller vuxen.