Några ungdomar leker och balanserar i plastbackar. Deras kompisar ser på.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Ungdom 12-19 år

Verksamheten för dig i denna ålder har som målsättning att vara en plats för gemenskap och samtal om livet och alla frågor som kan komma upp under denna tid i livet. Vi vill ge plats för frågor som man kanske inte alltid annars pratar om till exempel kring livet, döden, kärlek, relationer, sex, tro, Gud ...

Tjejer klass-6 varannan tisdag

Terminsstart 16/1 2024 i Ängsmokyrkan
Terminsstart 23/1 2024 i Heliga Ljusets kyrka, Torvalla
Varannan tisdag 16:30-18:00. Avslut 28/5 2024.
I vår verksamhet vill vi stötta tjejerna för att känna lugn och ro, må bra. Vi arbetar med reflektion, samtal och pyssel. Vi bjuder på mellanmål. Verksamheten är kostnadsfri. Info: Anna-Lena Eriksson 063-14 03 64.
Välkommen! Praba, Elin & Anna-Lena

Kastalcaféet

Caféet är öppet 9-12:30 på fredagar och finns på Kastalskolan i Brunflo. Du kan köpa fika, låna spel, vara med i tävlingar eller komma och surra en stund om livets alla frågor. Personal från kyrkan driver caféet.

Konfirmation

Verksamhet för barn i årskurs 8 eller äldre. Konfirmationen, en plats för nyfikna ungdomar som vill lära sig mer om den kristna tron, dela gemenskap och fördjupa sig i församlingsarbetet. Vi arbetar mycket med samtal, skapande och gruppdynamik. Vi åker även tillsammans på läger. Läs mer här

Ungdomssamling ”Gå med Gud”

Terminsstart 7/9 2023. 
Ungdomssamling för dig från 13 år. Vi träffas torsdagar (jämn vecka) 18:30-21:00 i Församlingsgården Brunflo. 

Unga ledare, utbildning

Unga ledare träffas torsdagar (ojämn vecka) 18:30-21 i Brunflo församlingsgård.
Efter konfirmandtiden kan man fortsätta som ung ledare, i konfirmandgruppen eller på något annat sätt. Du får en bra utbildning och massor av erfarenheter att ha nytta av hela livet. Att vara ung ledare innebär att man får vara en viktig del i andra barn och ungdomars liv. Läs mer här

Samtal

När man är ung så händer det mycket i livet och det är många tankar som kan snurra i huvudet. Då kan man behöva prata med någon som kan lyssna och kan ge stöd i livet.

Hos oss finns möjligheten att få prata med någon vuxen om allt som kan kännas jobbigt i livet; t.ex. föräldrar, kärlek, HBTQ-frågor, att vara tonåring, sex, kompisar, vad ska jag bli när jag blir stor, att någon har dött... Samtalet sker under tystnadsplikt och du får prata om vad som helst som känns viktigt för dig att få prata om! Det kostar ingenting! Våra präster, diakoner och pedagoger finns till för dig.

Torvalla (Heliga Ljusets kyrka & Ängsmokyrkan)
Diakon Ingegärd Olsson 063-14 03 52
Diakon Praba Singham 063-14 03 62
Präst Tom Liveskär 063-14 03 51

Brunflo
Präst Camilla Gradén 063-14 03 71
Pedagog Peter Alvebro  063-14 03 13

Lockne, Marieby, Näs
Pedagog Helene Ångström 063-14 03 73 

Svenska kyrkans unga

All pastoratets verksamhet med barn och ungdomar sker under vingarna på vår lokalavdelning av Svenska kyrkans unga. Alla deltagare bör därför vara medlemmar, vilket är helt kostnadsfritt. SKU är en demokratisk organisation, vilket visar sig i årsmötet men också att deltagarna får inflytande i verksamheten.

Föreningen söker bidrag från kommunen för deltagarna, samt får bidrag från riksorganisationen. Dessa pengar går tillbaka till verksamheten på olika sätt. Medlemmarna är försäkrade genom SKU både på resan till och från, samt under aktivitetstillfällena.

Läs mer och bli medlem på www.svenskakyrkansunga.se