Foto: Albin Hillert/Ikon

Dop

Vill du döpa ditt barn eller vill du själv bli döpt? Vi välkomnar alla som vill döpa sig och bli en del i Guds stora familj. Här nedan kan du boka dop direkt på hemsidan eller kontakta vårt kansli för frågor eller bokning. Varmt välkommen!

Att få barn är en stor händelse i livet. Allt blir annorlunda och som förälder får man ett stort ansvar över någon annans liv. Dopet är en möjlighet att formulera detta ansvar men det är också en högtidsstund och fest där vi får dela glädjen över ett nytt liv, något av det största i skapelsen.

Som vuxen blir dopet mer av en bekännelsehandling. Kanske har det föregåtts av t.ex. en Alphakurs eller någon annan undervisning i kristen tro. Innebörden är precis densamma som när ett litet barn döps. Dopet blir ett tecken på vår samhörighet med både varandra och den Gud som skapat oss. 
 
Dopet kan vara en del av en gudstjänst tillsammans med hela församlingen, eller enskilt i en dopgudstjänst. Efteråt har ni möjlighet att låna våra lokaler för fest, dopkaffe eller liknande. Dopklänning/dopdräkt finns att låna om ni inte har någon egen, se dem här.

 

GÖR SÅ HÄR

  • Klicka på Hitta lediga tider.
  • Välj en kyrka och/eller datum.
  • Syns det inga tider på ett visst datum så är doptiderna redan bokade.
  • När din preliminärförfrågan skickats får du ett kvitto på att vi mottagit din beställning via e-post. Vi hanterar din önskan så fort som möjligt och skickar sedan en definitiv bokningsbekräftelse via e-post.
  • Hittar du ingen tid som passar eller har andra frågor/önskemål går det alltid bra att ringa oss på 010-451 38 00 eller mejla till sydostrajamtland.pastorat@svenskakyrkan.se

På våra gemensamma pastoratsidor finns mer information om dopet. Läs mer här