Starrkärr-Kilanda församling Besöksadress: Göteborgsvägen 93 B, 44632 Älvängen Telefon: +46(303)444000 E-post till Starrkärr-Kilanda församling

Konfirmation - Anmäl dig nu!

Konfirmationen är ett svar på dopet. Du får möjlighet att säga ja till Gud. Du får också lära dig mer om vem Gud är enligt bibeln och träffa kompisar och åka på läger!

Livets stora frågor

Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar, värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Alla behöver vi tala med andra om livets stora frågor. Vad är rätt och vad är fel? Vem är jag? Vad är meningen med mitt liv? Vad ska man tro på? Gick Jesus på vattnet? Vad är sant? Är jag värd något? Dessa och många andra frågor får du chans att ställa under konfirmationstiden.

Olika grupper

En del lockas av sommarlägren, medan andra hellre träffas några timmar varje vecka under flera månader. Oavsett vad du väljer handlar det om att ha roligt, lära sig något nytt, våga växa och prata om de saker du kanske normalt inte pratar med dina kompisar om.

En annan viktig del är andakter och gudstjänster i kyrkan. Konfirmationsgudstjänsten som avslutar konfirmandtiden är en högtidlig och festlig final där Gud återigen säger att han vill dela vårt liv.

Här nedan finns mer information om de olika grupperna och kontaktuppgifter till ansvarig.

Vintergruppen i Älvängen

Älvängens blå kyrka tisdagar kl. 16.00-18.00

Våra träffar börjar kl. 16.00 men om du vill kan du komma hit redan 15.30, för då ställer vi fram smörgåsfika för den som är hungrig. Vi träffas första gången i september och håller på till början av maj. Vi har inga träffar under skolloven.

När vi träffas pratar vi om olika saker som tex. Vem är Gud? Kärlek och Vänskap! Hur lever man livet på ett bra sätt?  Dessa teman funderar vi tillsammans på genom smågruppsprat, leker, sång, bön och mycket mer.  Vid vissa ämnen händer det att vi får besök av en gäst.

Läger

Vi åker på två helgläger under konfirmationstiden. Ett i november och ett i april. Då får vi chans att lära känna varandra lite bättre, och hinner vi med fler olika aktiviteter än under veckoträffarna. Båda lägren är obligatoriska och ingår som en självklar och viktig del av konfirmationstiden.

En del av konfirmandtiden är att fira gudstjänst. Ibland går vi i kyrkan tillsammans, men de flesta söndagar väljer du själv vart du ska gå. Det finns många olika typer av gudstjänster att välja på och vi berättar om de olika alternativen.

Konfirmationstidens final är konfirmationen. Det är en festlig gudstjänst där släkt och vänner får vara med. Då visar vi något av vad vi har sysslat med under året, i det vi kallar redovisning!

Välkommen till vintergruppen i Älvängens Blå kyrka!

Sommargruppen

Söndagsträffar i Nols kyrka

Sommargruppen träffas en söndag i månaden i Nols kyrka mellan december och maj. Dessutom åker vi på två läger; ett helgläger i januari och ett tiodagarsläger i juni efter att skolan slutat.

Lägergården Bobergsgården utanför Falkenberg ligger alldeles vid havet.
Lägergården Bobergsgården ligger alleles vid havet.

Gruppen är perfekt för dig som har ont om tid på veckorna under terminerna, men ändå vill konfirmeras. Dessutom blir det en speciell gemenskap när man får åka på läger ihop och bo tillsammans under ett antal dagar.

Läger vid havet

På det långa sommarlägret åker vi till Bobergsgården vid Skrea strand utanför Falkenberg. Där blir det tio intensiva dagar med undervisning, samtal, övningar, gudstjänster och andakter. Och så blir det förstås mysiga kvällar runt lägerelden.

Lägergården ligger nära havet så vi badar mycket och ofta. Det finns möjlighet till beachvolleyboll, tennis, fotboll, frisbeegolf och liknande – men betoningen ligger mer på lek än sport. Den som spelar ett instrument får också möjlighet att repa och bilda ett konfirmandband.

Välkommen till sommargruppen!

Kontakt: