Foto: Alex Giacomini/IKON

Konfirmera dig!

Välkommen till ett roligt år där vi tillsammans utforskar kristen tro och funderar över livets stora frågor genom lek, samtal, undervisning, kreativa övningar och gudstjänst. Konfatiden är ett minne för livet! Läs mer och anmäl dig här senast 7 september.

Infoträffar - Träffa oss ledare och ställ frågor!

Tisdag 1 september kl. 19 i Älvängens kyrka
Torsdag 3 september kl. 19 i Nols kyrka

Livets stora frågor

Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar, värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Alla behöver vi tala med andra om livets stora frågor. Vad är rätt och vad är fel? Vem är jag? Vad är meningen med mitt liv? Vad ska man tro på? Gick Jesus på vattnet? Vad är sant? Är jag värd något? Dessa och många andra frågor får du chans att ställa under konfirmationstiden. Det år du fyller 14 inbjuds du till konfirmationsläsning.

Olika grupper

Vi har fyra olika konfirmationsgrupper. En del lockas av sommarlägren, medan andra hellre träffas några timmar varje vecka. Nytt för i år är en äventyrsgrupp med inriktning pilgrim! Tillsammans med Skepplanda pastorat har vi också en grupp för dig i särskolan: VIP-gruppen. Vilken grupp du än väljer handlar det om att ha roligt, lära sig något nytt, våga växa och prata om de saker du normalt kanske inte pratar med dina kompisar om. Läs mer om grupperna här - och kontakta oss om du har frågor som inte besvaras här. ANMÄLAN SENAST 7 SEPTEMBER TILL ALLA GRUPPER!

Vintergruppen i Älvängen

Älvängens kyrka tisdagar kl. 16.00-18.00

Våra träffar börjar kl. 16.00 men om du vill kan du komma hit redan 15.30, för då ställer vi fram smörgåsfika för den som är hungrig. Vi träffas första gången i september och håller på till början av maj. Vi har inga träffar under skolloven.

När vi träffas pratar vi om olika saker som tex. Vem är Gud? Kärlek och Vänskap! Hur lever man livet på ett bra sätt?  Dessa teman funderar vi tillsammans på genom smågruppsprat, leker, sång, bön och mycket mer.  Vid vissa ämnen händer det att vi får besök av en gäst.

Läger

Vi åker på två helgläger under konfirmationstiden, ett i november och ett i april. Då får vi chans att lära känna varandra lite bättre, och hinner med fler olika aktiviteter än under veckoträffarna. Under lägren får vi mycket tid att både lära och umgås och ha roligt tillsammans, och de är en självklar och viktig del av konfirmationstiden.

En del av konfirmandtiden är att fira gudstjänst. Ibland går vi i kyrkan tillsammans, men de flesta söndagar väljer du själv vart du ska gå. Det finns många olika typer av gudstjänster att välja på och vi berättar om de olika alternativen.

Konfirmationstidens final är konfirmationen. Det är en festlig gudstjänst där släkt och vänner får vara med. Då visar vi upp något av vad vi har sysslat med under året, och säger ja till att ha med Gud i våra liv.

Viktiga datum

Anmälan senast: 7 september
Start:
22 september
Gemensamt vinterläger för församlingens konfagrupper: 27-29 november
Vårläger: 23-25 april 2021
Konfirmation: 8 maj 2021

Konfirmandsamordnare och kontaktperson för alla grupper:

Diana Olausson Öberg

Diana Olausson Öberg

Starrkärr-Kilanda församling

Präst

Medarbetare i Vintergruppen

Benjamin Fryxelius

Benjamin Fryxelius

Starrkärr-Kilanda församling

Församlingsassistent, Älvängens kyrka

Sommargruppen

Söndagsträffar i Nols kyrka

Sommargruppen träffas en söndag i månaden i Nols kyrka mellan december och maj. Dessutom åker vi på två läger: ett helgläger i november och ett tiodagarsläger i juni efter att skolan slutat.

Lägergården Bobergsgården utanför Falkenberg ligger alldeles vid havet.
Lägergården Bobergsgården ligger alleles vid havet.

Gruppen är perfekt för dig som har ont om tid på veckorna under terminerna, men ändå vill konfirmeras. Dessutom blir det en speciell gemenskap när man får åka på läger ihop och bo tillsammans under ett antal dagar.

Läger vid havet

På det långa sommarlägret åker vi till Bobergsgården vid Skrea strand utanför Falkenberg. Där blir det tio intensiva dagar med undervisning, samtal, övningar, gudstjänster och andakter. Och så blir det förstås mysiga kvällar runt lägerelden. 

Lägergården ligger nära havet så när tillfälle ges går vi och badar. Det finns möjlighet till beachvolleyboll, tennis, fotboll, frisbeegolf och liknande – men betoningen ligger mer på lek än sport. 

Viktiga datum

Anmälan senast: 7 september
Start:
15 november
Gemensamt vinterläger för församlingens konfagrupper: 27-29 november
Sommarläger: 12-21 juni 2021
Konfirmation: 26 och 27 juni 2021

Medarbetare i Sommargruppen

Ingela Fransson

Ingela Fransson

Starrkärr-Kilanda församling

Diakon, Starrkärrs församlingshem

Malin Lindgren

Malin Lindgren

Starrkärr-Kilanda församling

Kantor, Nols kyrka

Äventyrsgruppen med inriktning pilgrim - NY!

Gillar du lite äventyr och utmaningar? Då är detta gruppen för dig. Vi utforskar livet under några lördagar och ett helgläger. Under Kristi himmelsfärdshelgen går vi en längre pilgrimsvandring, antingen i Sverige eller utomlands. Under konfatiden funderar vi över livet med oss själva, livet med Gud och Jesus och med våra medvandrare utifrån sju nyckelord. Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet och Delande.

Viktiga datum

Anmälan senast: 7 september
Start: 15 november
Gemensamt vinterläger för församlingens konfagrupper: 27-29 november
Pilgrimsvandring: 11-16 maj 2021 (Du måste ta ledigt två dagar.)
Konfirmation: 29 maj 2021

Medarbetare i Äventyrsgrupp med inriktning pilgrim

Ingela Fransson

Ingela Fransson

Starrkärr-Kilanda församling

Diakon, Starrkärrs församlingshem

VIP-gruppen

Konfagrupp för ungdomar i särskola. Vi erbjuder, tillsammans med Skepplanda pastorat, en konfirmationsgrupp hösten 2020 för ungdomar födda 2004-2006.

För mer information om gruppen kontakta
Jane Lindberg, diakon i 
Skepplanda pastorat
Tfn: 0303-442 504. 
SMS: 0721-619 504.
E-post: 
jane.lindberg@svenskakyrkan.se