Barnhand i dopskål
Foto: Louise Hedberg IKON

Dop

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er - välkommen till dop!

Dopet är ett av kyrkans sakrament där vi välkomnar den som döps in i kyrkans stora familj. Oftast är det barn som döps i Svenska kyrkan men man kan döpas oavsett ålder. Dopet gäller en gång för alla och behöver aldrig göras om.

Lokal för dopkaffe
I samband med dopgudstjänsten finns det även möjlighet för er att använda något av våra församlingshem för dopkaffe. Detta är kostnadsfritt.
Lokalen bokas på Församlingsexpeditionen,0952-10011.

Låna dopklänning
Vi har två dopklänningar för utlåning. För mer information kontakta oss på Församlingsexpeditionen.

Samiska dop
Vid samiska dop präglas dopgudstjänsten av samisk liturgi om den som döps är same. Dopbevis och fadderbrev skrivs på samiska.

Mer information om dopet hittar du här

Församlingsgårdar

Våra församlingsgårdar eller församlingshem som vissa av dom kallas har du möjlighet att låna eller hyra.

Kyrkor och kapell

I Sorsele församling finns fyra kyrkor och två kapell.