Barnhand i dopskål
Foto: Louise Hedberg IKON

Dop

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er - välkommen till dop!

Dopet är ett av kyrkans sakrament där vi välkomnar den som döps in i kyrkans stora familj. Oftast är det barn som döps i Svenska kyrkan men man kan döpas oavsett ålder. Dopet gäller en gång för alla och behöver aldrig göras om.

Lokal för dopkaffe
I samband med dopgudstjänsten finns det även möjlighet för er att använda något av våra församlingshem för dopkaffe. Detta är kostnadsfritt. Lokalen bokas på Församlingsexpeditionen

Dop i Gargnäs kyrka
Barndop i Gargnäs kyrka Foto: eivor

Låna dopklänning
Vi har två dopklänningar för utlåning. För mer information kontakta oss på Församlingsexpeditionen.

Samiska dop
Vid samiska dop präglas dopgudstjänsten av samisk liturgi om den som döps är same. Som dopgåva får man ett fint halssmycke och vi hoppas att det kommer att vara en viktig och betydelsefull symbol som påminner om dopet och dess tillhörighet till relation, identitet och trygghet. Tillsammans med dopgåvan följer även ett samiskt dopbevis/fadderbrev.

Mer information om dopet hittar du här