Under valven - Digital gudstjänst

Välkommen till en stund av reflektion och musik. Under valven är en digital gudstjänst som är inspelad i kyrkor och kapell runt om i Södra Tjusts pastorat.

Under valven - Nådens gåvor

I dagens Under valven pratar präst Anton Hultgren kring vad som verkligen betyder något i livet. Vi får också lyssna till Peter Lemarcs sång Lyckliga ögon. Välkommen.

Under valven - Goda förvaltare

Hoppas att du kan njuta ordentligt av sommaren och att den innehåller allt det där som du gillar. I dagens Under valven får du träffa präst Eva-Lena Karlsson och lyssna till kantor Cecilia Tengver som spelar Alices Tegnérs "Ute blåser sommarvind". Minns du vilken Astrid Lindgren film den också spelas i? :)

Under valven - Andlig klarsyn

Välkommen till S:ta Gertruds kyrka och ännu ett avsnitt av Under valven. Den här veckan pratar präst Ingrid Bergman på temat Andlig klarsyn och tillsammans med kantor Cecilia Tengver sjunger de psalmen Nu är det härligt att leva.

Under valven - Jesus förhärligad

Hej mitt i sommaren! Hoppas att du har en härlig dag och att solen lyser på dig. Idag får du träff präst Patrik Hellberg som pratar om hembygd. Och vad passar då inte bättre än att få lyssna till fina Strövtåg i hembygden. Välkommen.

Under valven - Efterföljelse

Välkommen till Under valven från S:ta Gertruds kyrka. Idag får du träffa präst Anton Hultgren som pratar på temat Efterföljelse. Våra kantorer Annelie Lockneman och Jenny Larsson framför Penseln av Maria Gustin Bergström. Välkommen.

Under valven - Sänd mig

Välkommen till Under valven från S:ta Gertruds kyrka i Västervik. Idag får du träffa präst Susanne Elssjö som pratar kring dagens tema Sänd mig. Vi får också träffa Linnéa Jonasson som är ny kantor i Misterhults församling. Hon sjunger och spelar en egenkomponerad låt som heter Kasta ankar.

Under valven - Midsommarafton

I ett grönskande Hallingeberg försöker vi återskapa lite av känslan som brukar infinna sig vid det traditionsenliga midsommarfirandet där. Britt Alf pratar med Cecilia Tengver som är född och uppvuxen i bygden kring hur midsommarfirandet brukar se ut. Vi får även lyssna till Bitte Lundström som på dragspel spelar bland annat Evert Taubes fina älskliga blommor små. Som ni kommer märka i filmen bjuder vi även på traditionsenligt, ska vi säga skiftande, midsommarväder! Glad midsommar!

Under valven - Förlorad och återfunnen

Redo för Under valven? Idag får du träffa Carolina, Louise, Åke och Annsofi. Välkommen till S:ta Gertruds kyrka.

Under valven - Kallelsen till Guds rike

Varmt välkommen till dagens Under valven. Idag är vi Västrums kyrka tillsammans med Eva-Lena, Cecilia och Gunnel ❤

Under valven - Mitt dop

I veckans Under valven är det premiär för sången För dig. Det är vår superduktiga musiker Louise Ahlström som har skrivit och komponerat denna fina fina låt. Veckans tema är Mitt dop.

Under valven - Pingstdagen

Välkommen till Under valven och till S:t Petri kyrka i Västervik. Denna söndag är det pingstdagen med temat dem heliga Anden.

Under valven - Kristi himmelsfärds dag

Dagens Under valven är inspelad vid Gläntan i Västervik. En fin plats vid havet. Har du varit där någon gång? Häng med och träffa Eva-Lena som pratar om Kristi himmelsfärds dag och lyssna till Åkes vackra musiktolkningar. Hoppas att du har en härlig dag.

Under valven - Bönsöndagen

För första gången för året har Under valven spelats in i S:ta Gertruds kyrka. Vår fina sommarkyrka som rymmer så mycket historia. Välkommen att träffa prästen Britt och lyssna till våra musiker Louise och Åke. Välkommen till en stund för dig.

Under valven - Femte söndagen i påsktiden

Veckans Under valven är inspelad i Misterhults kyrka. Välkommen att följa med!

Under valven - Långfredag

Nya avsnitt av Under valven släpps dagligen från och med skärtorsdagen till annandagpåsk. Varje avsnitt inspireras av olika känslor. Långfredagens känsla är sorg.

Under valven - Skärtorsdagen

Välkommen till Under valven. Ett nytt avsnitt släpps dagligen mellan skärtorsdagen och annandag påsk. Varje dag inspireras av olika känslor. Känslan som ska spegla skärtorsdagen är svek. Välkommen till Under valven från Gladhammars kyrka.

Under valven - Earth hour

I veckans Under valven uppmärksammar vi Earth hour, världens största manifestation mot klimatförändringar. Följ med oss till Törnsfalls kyrka för att fira och hylla vår planet.

Under valven - Jungfru Marie bebådelsedag

Den här helgen firar vi jungfru Marie bebådelsedag. Då får vi höra berättelsen om hur Maria möts av Guds ängel Gabriel som berättar för henne att hon ska föda ett barn.

Under valven - Midfastosöndagen

Välkommen till Under valven. Denna vecka är webbgudstjänsten inspelad i Gunnebo kyrka tillsammans med Eva-Lena, Cecilia och Gunnel. Varmt välkommen.

Under valven - Internationella kvinnodagen

Under valven uppmärksammar denna vecka Internationella kvinnodagen.

Under valven - Andra söndagen i fastan

Den här veckan har vi bjudit in Asta, Stella, August och Olivia till Under valven. Vi pratar bland annat om vilka som bor på jorden och om tröst. Varmt välkommen.

Under valven 14 februari 2021

I dagens Under valven får du träffa Sara, Åke, Annelie och Anton i Blackstads kyrka.

Fler sätt för dig som vill fira gudstjänst hemma

Du kan se en gudstjänst från någon annan del av landet via den gemensamma kalendern, klicka på Digitala gudstjänster och evenemang i Svenska kyrkan.

Du kan fira en enkel gudstjänst hemma, kolla på SVT's gudstjänst som sänds varje söndag eller lyssna till Sveriges radios andakter och gudstjänster. 

Tillsammans håller vi vår gudstjänstfirande gemenskap levande och närvarande — men på ett annat sätt och på olika platser.