Porträtt bild på trainee Julia Lifberg på en glasveranda
Foto: Fredérick Lindström / Everday

”Jag vill ge tillbaka till andra”

Hallå Julia Lifberg, 20 år, trainee i Södra Tjusts pastorat sedan 1 september.

Hur känns det att vara trainee?
– Det känns jättebra, som handen i handsken.

Vad har du fått göra hittills?
– Jag har cirkulerat en del och varit med rätt mycket i de olika barngrupperna i Västervik och i våra församlingar på landsbygden. Jag har också varit med en del i
diakonimottagningen och caféet på Johannesgården.

Vad är roligast?
– Det roligaste är att se hur saker går till bakom kulisserna och så är det väldigt roligt att vara med i barngrupperna.

Vad är din relation till kyrkan?
– Jag har varit med i kyrkan sedan jag var liten i barnkörer och Kyrkis. Sedan konfirmerade jag mig och blev ung ledare i ungdomsgrupperna. I två år har jag
varit med i styrelsen för Svenska Kyrkans Unga (SKU) i Västervik.

Vad ser du fram emot just nu?
– Jag ser fram emot juletiderna och allt som händer i kyrkorna då. Och så ser jag fram emot adventskonserter!

Vad vill du göra i framtiden?
– Jag vill utbilda mig till församlingspedagog och som trainee får jag följa yrket och gå utbildning under nästan ett år. Jag har fått så himla mycket själv av fina förebilder som varit församlingspedagoger. Jag vill ge tillbaka till andra av allt det som jag själv har fått.

Text: Filip Ewertsson  Foto: Fredérick Lindström