Foto: Edward Vallingstam

LJUSET I MÖRKRET

Nyhet Publicerad

Med senhöstens mörker kommer vårt behov av ljus. Att tända ljus, lampor och en värmande brasa där hemma. Men också att värna det inre ljuset som ger hopp och tröst inför framtidens ovisshet. I en tid av krig, död, fattigdom, ohälsa och ensamhet behöver vi varandra mer än någonsin. Det är ju så mycket som tynger oss själva och hela vår värld just nu! Hur ska man orka?

Snart är det Allhelgonahelgen då många besöker kyrkan i Söderhamn och Sandarne. Här ges möjlighet för samtal eftersom vi vet att många gärna vill reflektera över livet och döden. Tillsammans ger vi plats och tid för nödvändig vila, reflektion, enskildhet och gemenskap med andra. Alla vi som arbetar i Söderhamn och Sandarne – präster, diakoner, pedagoger, vaktmästare, frivilliga, administratörer, servicepersonal och förtroendevalda – vill bidra till att vara ett hoppets hamn där man alltid är välkommen. En plats vi kan bära varandra i tider av mörker och hopplöshet.

Men redan nu på söndag är du välkommen till Ulrika Eleonora kyrka 9-14 på en retreatdag med samtal, mässa och möten. Ingen entré och du kan komma och gå som du vill. Varmt och innerligt välkommen att vara med och tända ljus i mörkret.

Maria Idänge
Din kyrkoherde i Söderhamn och Sandarne

Läs alla Marias brev här:

NYTT ÅR MED NYA MÖJLIGHETER

Publicerad:

JULEN ÄR HÄR

Publicerad:

Vår kyrkas stora födelsedagsfest!

LJUSET I MÖRKRET

Publicerad:

HÖSTHÄLSNING FRÅN MARIA

Publicerad: