Foto: Edward Vallingstam

JULEN ÄR HÄR

Nyhet Publicerad

Vår kyrkas stora födelsedagsfest!

Det är lätt hänt att fångas av julstressen snarare än att se fram emot en högtid tillsammans med nära och kära. Allt det där en bara ”måste” göra – sätta upp adventsstjärnor och koka knäck, lägga in sill och skriva julkort, ordna gran och inte minst köpa julklappar – är mer än nog för att ta musten ur även den mest energiska person. Vem blir inte trött bara av att tänka på allt som kan finnas på en ”att göra-lista” inför julen.

Men måste det verkligen vara så? Visst blir det jul ändå även om du hoppar över en del saker på den där listan. Vad är allra viktigast för att du ska känna julstämning? Kanske är det musiken? Jag vet att för många är just julpsalmerna och känslan att än en gång få sjunga med i Stilla natt eller Dagen är kommen det som skänker både julglädje och julfrid. En tradition hos många är också Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton som har visats på tv varje jul sedan 1975. På ett oefterhärmligt sätt visar Tage Danielssons berättelse vikten av att tänka på de som har det sämre ställt, speciellt nu till jul när så mycket handlar om allt som ”måste” köpas. Berättelsen är fortfarande aktuell, vi ser att allt fler familjer har det svårt att få ekonomin att gå ihop och vänder sig till församlingen för hjälp inför julen.

Julen kan också vara extra jobbig för den som inte har möjlighet att träffa nära och kära. Så oavsett om det gäller dig själv, någon granne eller annan person, ringa in programpunkter från församlingens Facebook-sida och kom till kyrkan tillsammans nu under julen. Vi har öppet för alla. Och för att citera Karl Bertils pappa Tyko Jonsson i julsagan avslutar även jag denna julhälsning med:

En synnerligen god jul tillönskar jag dig!

Maria Idänge
Din kyrkoherde i Söderhamn-Sandarne församling

Läs alla Marias brev här:

NYTT ÅR MED NYA MÖJLIGHETER

Publicerad:

JULEN ÄR HÄR

Publicerad:

Vår kyrkas stora födelsedagsfest!

LJUSET I MÖRKRET

Publicerad:

HÖSTHÄLSNING FRÅN MARIA

Publicerad: