händer i en ring
Foto: Emma Dahlbäck /IKON

Klart du ska konfirmera dej!

Är du intresserad av den kristna tron, frågor om livet, vem du är, hur man ska vara mot andra och hur man är en medmänniska? Då är nog konfirmationen något för dig!

Under din konfirmandtid kommer du få diskutera kristen tro och lära dig mer om den. Du kommer få vara med på gudstjänster och prata om hur din uppfattning ser ut. Det finns flera anledningar till varför det är bra att lära sig om den kristna tron. Att konfirmera sig handlar om att bekräfta sitt dop men det är helt okej om du inte är döpt, du kan bli döpt under din konfirmandtid. Och du kan vara med även fast du inte tror på Gud. Vem man är och vad man tror på är oftast inte helt självklart när man är ung, under konfirmandtiden får du möjlighet att utforska det!

Mycket av det som tas upp under konfirmandtiden handlar om livet. Du kommer få lära dig om och diskutera hur man är en medmänniska och hur man ska vara mot varandra. Synen på dig själv och livet är även en viktig del av din konfirmation. Många olika typer av livsfrågor kommer tas upp och du får möjlighet att prata om det med andra som funderar på samma sak. Du kommer få synpunkter ur flera olika perspektiv som du kanske inte hade fått om du inte konfirmerade dig.

Något av det viktigaste under den här tiden är att vi har kul tillsammans. Vi kommer träffas och hitta på olika roliga aktiviteter och vi kommer även åka iväg på läger tillsammans. Du kommer få många nya upplevelser och minnen för livet. Om du väljer att konfirmera dig har du en rolig tid att se framemot!

Är du intresserad av att konfirmera dig? Kontakta:

Bodil Engström: 076-7609630                                                 Bodil.engstrom@svenskakyrkan.se

Andreas Risberg: 076-6982312                                                                                             Andreas.risberg@svenskakyrkan.se

Det handlar om livet - ditt liv.
Det handlar om relationer med andra och vår värld.
Det handlar om bekräftelse, om att se, synas och bli sedd.
Det handlar om din och vår historia och gemensamma framtid.
Konfirmationen kan förändra livet eller gå spårlöst förbi,
det vet du inte förrän efteråt.
Mycket hänger på dej själv och vad du vill.
Vi lovar inget mer än att det blir INTE SOM DU TROR.
Varmt välkomna!