Nya restriktioner 1 december 2021 - om vaccinationsbevis

Nya restriktioner från 1 december 2021 påverkar några få verksamheter i Skarpnäcks församling - tillsammans kan vi ännu en gång hjälpas åt att minska smittspridningen av Covid-19!

Från 1 december 2021 införs nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten kring samlingar med fler än 100 personer inomhus: antingen följs Folkhälsomyndighetens föreskrifter om smittsäkra arrangemang eller så krävs att alla deltagare över 18 år visar ett vaccinationsbevis.

Det här innebär att du, från och med 1 december och så länge restriktionerna gäller, kommer att behöva visa upp ett vaccinationsbevis om du vill komma på större konserter i Skarpnäcks församling . Det står tydligt i församlingens kalendern här på webben om vaccinbevis krävs. Står inget under aktviteten i kalendern betyder det att du är välkommen utan vaccinbevis. Vi hoppas att vi tillsammans kan fortsätta det tråkiga men viktiga arbetet med att minska smittspridningen så att vi återigen kan träffas utan begränsningar.

Förutsättningar för att få vaccinationsbevis
Med vaccinerad menas en person som tagit minst två doser vaccin. Det ska också ha gått minst två veckor sedan den andra dosen. Personer som inte vaccinerat sig eller endast tagit en dos räknas som ovaccinerade och kan inte få vaccinationsbevis.

HUR FÅR JAG ETT VACCINATIONSBEVIS?
Som vaccinationsbevis gäller ett covidbevis som utfärdas av Ehälsomyndigheten. Själva beviset innehåller en QR-kod som du sedan kan visa upp digitalt eller fysiskt när du ska gå in på ett evenemang som kräver vaccinationsbevis.

Har du e-legitimation och tillgång till dator, surfplatta eller mobiltelefon använder du tjänsten www.covidbevis.se (nytt webbfönster öppnas) för att hämta ett vaccinationsbevis som du sedan kan visa upp digitalt.

Har du inga digitala möjligheter kan du beställa ditt covidbevis genom att skriva ut, fylla i och posta en blankett som du hittar på ehälsomyndigheten  (nytt webbfönster öppnas) som också är de som svarar på frågor om covidbevisen.

Har du frågor om vaccinationsbeviset?
På E-hälsomyndigheten.se kan du få svar på alla frågor om hur beviset fungerar och hur du skaffar ett: svar på vanliga frågor om covidbevis (nytt fönster som går till E-hälsomyndigheten.se)