Veckan i Skärholmens kyrka.

Veckan i Skärholmens kyrka

Nyhet Publicerad Ändrad

För vuxna, barn och ungdomar – se vad som händer i Skärholmens kyrka under veckorna i vår!

Måndagar 14.00–15.15
Start: 5 februari
Kulturcafé
Ta del av en intressant kulturupplevelse i gemenskap med andra. Vi inleder med andakt och fika för att sedan ta del av veckans kulturella program. 
Kontakt: Jonathan Alexander

Måndagar 13.00–14.00
Start: 22 januari
Pingismåndag
Bordtennis, pingpong, pingis – kärt barn har många namn. Vi ställer fram pingisbord och racketar så det är bara att komma och spela!
Kontakt: Beat Lindberg

Måndagar 14.30–16.00
Start: 15 januari
Bönegrupp
Varje måndag ber vi för församlingen, varandra och andra. Kontakta vår diakon Maria om du vill vara med och prova en gång.
Kontakt: Maria Engman Lyrén

Boka tid!
Klädutdelning
Saknar du/ni kläder? I mån av tillgång finns möjlighet att hämta plagg för dig och din familjs behov. Tidsbokning krävs. Kontakta någon av diakonerna för att boka tid.
Kontakt: Maria Engman Lyrén

Tisdagar 13.00–16.00
Start: 23 januari
Fondbyrån
Behöver du hjälp att söka fonder? Vi hjälper dig att fylla i alla papper. Boka tid genom att kontakta någon av våra diakoner eller besök oss en måndag och boka på plats. Vi erbjuder hjälp att söka två fonder, förutsatt att det finns några som passar omständigheterna. Ta med dig de ekonomiska papper som kan tänkas vara av vikt. Beställ gärna familjebevis i god tid från Skatteverket. För mer information om viktiga dokument, se diakonins anslagstavla i Skärholmens kyrka. 
Kontakt: Beat Lindberg

Tisdagar 17.00–18.00
6/2, 5/3, 9/4, 7/5
Internationella gruppen
Engagera dig i Svenska kyrkans internationella arbete och för församlingens fadderbarn i Addis Abeba, Etiopien. Gruppen leds av vår präst Yonas.
Kontakt: Yonas Tamiru

PAUSAS under våren!
Musikandakt
Finn lugnet och landa i vardagen i en meditativ kvällsandakt med fri form och mycket musik. 
Kontakt: Sofia Berglin

Onsdagar 10.00–12.00
Start: 24 januari
Stickcafé
Ta med din stickning, virkning, ditt broderi eller något annat spännande handarbete och träffa andra med samma intresse. Vi inspirerar varandra och har roligt tillsammans. Kyrkan serverar soppa på onsdagar, så du kan också äta en god lunch om du vill. Vi tar med oss eget material.
Kontakt: Beat Lindberg

Onsdagar 12.00
Start: 17 januari
Frälsarkransandakt
Vi samlas för en kvarts andakt utifrån frälsarkransens pärlor. Andakterna ersätts med lunchmusik en gång per månad.
Kontakt: Maria Engman Lyrén

Onsdagar 12.15
Start: 17 januari
Sopplunch
Värm kropp och själ med gemenskap och en vällagad vegetarisk soppa och smörgås. Lunchen, inklusive kaffe och kaka, kostar 20 kronor. 
Kontakt: Jonathan Alexander

Torsdagar 09.00
Start: 11 januari
Morgonmässa
Fira mässa mitt i veckan. Gudstjänsten är öppen för alla - troende, sökande, tvivlande, icke-troende. Vi har glutenfritt nattvardsbröd och alkoholfritt vin. Vissa torsdagar kör vi Taizémässa.

Torsdagar 15.30–17.30
Start: 18 januari
Hamburgerkväll 
Ät goda hamburgare under gemenskap i Skärholmens kyrka. Välj mellan kött (30 kr) och vegetariskt (25 kr) alternativ. Kaffe och kaka ingår. Extra: Gratis klippning (Bokning krävs hos Nicki och Nazrin i lilla salen) 
Kontakt: Beat Lindberg

Torsdagar 15.30–17.30
Start: 18 januari
Stories
Vill du dela din berättelse? I samband med hamburgerkvällar kan du berätta din egen historia eller lyssna på andras. Kontakta vår diakon Beat Lindberg om du vill dela något. 
Kontakt: Beat Lindberg

Fredagar 18.00
Böneträff på amarinja
En del av församlingens verksamhet sker på amarinja inom ramen för vår Mekane Yesus-grupp. Varje fredag träffas gruppen för bön och gemenskap.
Kontakt: Yonas Tamiru 

Lördagar 16.00
Gudstjänst på amarinja
Varje lördag är det gudstjänst, lördagsskola samt bibelundervisning på amarinja i Skärholmens kyrka. Du kan även ratta in Mekane Yesus-gruppens närradio på amarinja (söndagar 09.00–10.00 på 88,9 MHz). 

Söndagar 11.00
Mässa
Välkommen att sjunga psalmer, be och dela gemenskapen i vår söndagsmässa. Efteråt finns möjligheten att fortsätta gemenskapen vid kyrkkaffet. 

Söndagar 12.30
Lectio Divina
(Start 28 januari)
Vi samlas i lilla salen efter kyrkkaffet och pratar om någon av söndagens texter utifrån metoden Lectio Divina. Tjänstgörande präst leder. Inga förkunskaper behövs. 

Torsdagar 16.00–17.15
Start: 25 januari
Miniorer
Är du mellan 5 och 8 år? Då är du välkommen till Miniorerna! Vi skapar, sjunger, spelar drama och gör utflykter tillsammans.
Kontakt: Johanna Vingren

Torsdagar 17.30–19.00
Start: 25 januari
Juniorer
Juniorerna är för dig mellan 9 och 12 år. Vi gör en massa roliga saker tillsammans, som att skapa, baka, laga mat, spela drama, åka på utflykt med mera. 
Kontakt: Johanna Vingren

Fredagar 10.00–12.00
Start: 26 januari
Öppen förskola
Föräldrar och bebisar träffas för sång och rörelse tillsammans. Efteråt finns möjlighet att stanna kvar en stund för fika och fri lek för barnen. 
Kontakt: Johanna Vingren

Lördagar 16.00 
Lördagsskola
Under gudstjänsten på amarinja är det samtidigt lördagsskola för barnen – som söndagsskola, fast på lördagar!  
Kontakt: Yonas Tamiru

Söndagar 10.30
Start: 28 januari
Söndagsskola 
Samtidigt som gudstjänsten pågår i Skärholmens kyrka är det söndagsskola för barnen. Vi börjar med frukost och pratar sedan om söndagens bibeltext, ritar, leker samt är med och förbereder nattvarden. 
Kontakt: Johanna Vingren

Sjung i kör och spela instrument

Sjung i kör och spela instrument

I Skärholmens församling finns det många körer för alla åldrar. Du kan också spela instrument tillsammans med andra!