Foto: Anna Theander

Vandringstips i juni: Bredareds ekhage

Vandra på Skara stifts marker! I Bredared kan du njuta av skir försommargrönska i stiftsreservatet Bredareds ekhage. Några vandringsleder passerar precis förbi reservatet.

Stiftsreservatet Bredareds ekhage bjuder på ljuvlig ljusgrön grönska i början av sommaren. Vid Klockaregården i Bredared, mittemot skolan, är det start och mål för flera vandringsleder. Tipset denna gång är Blå spåret, en lätt kuperad led på drygt sju kilometer. 

Leden passerar precis förbi stiftsreservatet - passa på att njuta av det skyddade området och de ståtliga ekarna. 

Vill du gå en längre sträcka finns också det Vita spåret, som är 13 kilometer och även det passerar förbi reservatet. De två lederna går parallellt innan det Vita spåret viker av för en längre sträckning, för att sedan åter ansluta till det Blå spåret. 

Läs mer om lederna här

Vandringstips i maj: Billingeleden

Vandra på Skara stifts marker! I maj går vandringstipset till Billingeleden och stiftsreservatet Oxhagen. Med detta tips kan du upptäcka reservatet och gå en liten bit av leden. Kanske hinner du njuta av vitsipporna innan de blommat över.

Vandringstips i april: Tranebergsleden

Vandra på Skara stifts marker! Vandringstipset i april månad går till Kållandsö och den vackra Tranebergsleden. 

Vandra i Skara stift

I Skara stift finns många, många mil av pilgrimsleder och vandringsleder. Välkommen att vandra och njuta av Guds underbara natur - ensam med Gud eller tillsammans med andra!