Två unga tjejer sitter och skrattar tillsammans.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Hitta konfirmation

Med hjälp av söktjänsten Hitta konfirmation du lätt få en överblick och söka konfirmationsgrupper där du bor eller i hela landet.

Konfasök

Hur kan erbjudandet om konfirmation nå ännu fler ungdomar?

Konfasök är ett fantastiskt verktyg – för både församling och konfirmand!

Med hjälp av Konfasök kan du som ansvarar för konfirmandgrupper i församlingen nå ut bredare och tydligare till unga människor, samtidigt som du förenklar administrationen i ditt arbete. Det övergripande målet med Konfasök är att fler unga ska konfirmeras.

Konfasök gör det enkelt att administrera anmälningar, aktiviteter och kontakter med konfirmanderna. Det gör också era konfirmationsalternativ mer synliga, så att fler upptäcker dem. ​

Konfasök kopplar ihop administrationen i Kyrksam med sök- och anmälningsfunktioner på externwebben. 

Anmälningar kan gå direkt från ett anmälningsformulär på webben in i Kyrksam.

Enkelt för konfirmanden att få överblick på söksidan Hitta konfirmation och på församlingens egen webbsida.

För dig som arbetar med konfirmander finns det information om Konfasök här via intranätet Kornet. (kräver inloggning)

Fler och fler upptäcker Hitta Konfirmation/Konfasök!

Här är några röster från användare av konfasök i Skara stift: 

 

 

Falköpings pastorat har använt tjänsten länge och ser många fördelar

Präst Marian Jensen: " -Jag ser Konfasök som ytterligare en plattform för att nå konfirmander även om vi också gör utskick. Det är enkelt för oss att skriva in informationen om grupperna som sedan de intresserade kan läsa och enkelt anmäla sig. Vi hänvisar alla till webben där de också anmäler sig. Nu hamnar de automatiskt i Kyrksam vilket underlättar kontakten för vår del. Idag söker unga människor information på nätet och här behöver man inte veta församling eller pastorat utan kan söka ändå. Det blir också enklare att tex hitta vissa profiler eller var det finns sommarläsning. Det är inte alla pastorat som kan erbjuda olika alternativ men här finns ett sätt att vara möjliggörare. Det viktiga för oss är att ungdomarna konfirmerar sig. Att använda Konfasök är ett självklart sätt för mig, nog för att det är smidigt med kyrksam kopplingen men även för att vi har en ganska ovanlig inriktning på vår konfirmandgrupp. Det har hjälpt oss med spridningen utanför pastoratet. Målet för oss alla är ju att fler vill konfirmera sig, Med vår grupp Gaming når vi andra som inte självklart hade hittat in i en annan grupp i sitt hemförsamling.” Pedagog Markus Karlsson: " -Det är ju smidigheten med kyrksam och att all information finns där. Man kan koppla sina läger och större händelser med datum plats o tid enkelt i programmet. och att man får upp fler förslag inom en viss radie."

I Trollhättan är Konfasök ett uppskattat verktyg

Pedagog Hampus Eklund berättar med glimten i ögat " - Vi började för att jag vägrade ta över blankettsorteringen för över 100 konfirmander varje år. Han fortsätter säga att i Trollhättan använder vi Konfasök för att vi upplever en väldig förenkling av anmälningsförfarandet, och att det var smidigt att egentligen bara hoppa in i ett mer digitaliserat, lättillgängligt och effektivt sätt att kommunicera och hantera inbjudningar och anmälningar. Kopplingen till Kyrksam är klockren för hur vi hanterar konfirmanderna under året Vi har ganska bra rörelse mellan grupper, och det är kyrksam bra på också, alltså att konfirmanderna byter grupp internt. Vi får också in kontaktuppgifterna till alla i anmälan, som lägger sig färdiga att nå på rätt ställe.”

I Götene använder de Konfasök/Hitta konfirmation för första gången

Pedagog Jenny Persson: "-Det handlar om synlighet, att konfirmanderna lätt ska hitta bland alla konfirmanderbjudanden. Vi bestämde oss för att gå med där för att underlätta för alla att hitta oss."