Andrum i advent

Varmt välkommen till Andrum i advent - ett dygn på Flämslätt då du får stanna upp en stund i adventstid. Denna gång är temat "Klimat, hopp och framtidstro".

Fredag 2 december
16.00   Samling
17.00   Kvällsmat
18.00  Välkommen och presentation
18.15    Föreläsning med Sandra Wilsson. Sandra arbetar som klimatstrateg i Skara stift.
19.30  Musikprogram med Emelie Dybeck och Sara Axelsson, Jordens röst. Emelie arbetar med hållbar konsumtion på RISE- Sveriges forskningsinstitut och Sara är församlingsassistent i Apelvikshöjds kyrka i Varberg. De är också utbildade musikalartister.
20.00    Kvällsmacka.

Lördag 3 december
08.45    Morgonbön
09.00   Tre korta föreläsningar:

• Lokalt – Globalt: Samordnad mobilisering, Judit Palmén. Judith arbetar nationellt från Linköpings stift med frågor kring mobilisering i hållbarhetsarbete.
  • Hur designar vi för en hållbar livsstil i vårt samhälle? Anna Lindgren. Anna arbetar med den västsvenska satsningen Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om, med fokus på hur vi kan skapa en mer hållbar livsstil bland annat genom design.
  • Klimatkrisen som en freds- och demokratifråga. Lina Alsterlund. Lina är processledare på Sensus Västra Sverige och arbetar med fokus på mänskliga rättigheter, Agenda 21 och fredsfrågor.

10.00    Fika
10.30    Panelsamtal under moderator Sandra Wilssons ledning
12.00     Andrum och lunch
13.15    Skapelse pågår, skönheter i ett hotat Arktis. Foto och föredrag med Bengt-Åke Öhgren, präst
14.15    Avslutning och fika

För vem?

För alla som vill tillbringa ett härligt och inspirerande dygn på Flämslätt i adventstid!

Kostnad

Det kostar 500 kronor att delta, i priset ingår mat och fika. Vill du övernatta på den vackert belägna stiftsgården Flämslätt finns olika alternativ och priser på logi, som alltså tillkommer utöver deltagaravgiften. Kontakta Flämslätt för att få veta mer.

Anmälan

Anmälan görs direkt till Flämslätt och där bokar du också logi om du vill övernatta. Anmäl dig via epost, info@flamslatt.se eller telefon, 0511-304 40 senast 1 november.

Inbjudan som pdf

Här kan du ladda ner inbjudan som pdf-fil. Sprid gärna vidare till någon du tror skulle vilja delta. Andrum i advent är öppet för alla som vill vara med! Varmt välkommen!

Andrum i advent arrangeras av Svenska kyrkan i Skara stift, Kvinnor i Svenska kyrkan, Sensus och S:t Lukas.