Foto: Anna-Maria Martén

Gemenskap

Ibland kan det vara trevligt att få göra något tillsammans. Varmt välkommen!

Språkcafé - INSTÄLLT TILLS VIDARE På GRUND AV CORONA

• Är du ny i Sverige och vill öva/samtala på svenska?
  • Är du infödd eller har varit länge i Sverige och vill hjälpa till?
  • Vill du bara lära känna människor på ett lättsamt sätt?

Plats: Skallsjö församlingshem

INternationell KVäll - en mötesplats för integration - INSTÄLLT TILLS VIDARE

Skallsjö församling bjuder in nyanlända och gamla svenskar till en gemensam kväll!
Integration är viktigt. Internationell kväll är en mötesplats där vi kan träffas, samtala och lära känna varandra. Här finns plats för allas berättelser och frågor. Kaffe, te, bröd & frukt serveras. Varmt välkommen!

Plats: Stora Salen i församlingshemmet, Uddaredsvägen 1 i Floda..

Kontakt:
Kerstin Nordström: 0704-242821
Joakim Bonér: 0702-414208
Gunnie Skoog 0727-465915

Promenadgrupp

Ett litet för kroppen, ett litet för själen. Vi träffas varje torsdag kl 10.00 utanför församlingshemmet för att promenera (vid entrén vid nedre plan). Efter promenaden på ca 1 timme fikar vi tillsammans utomhus på lämpligt avstånd.
Kontakt: Elisabet Karlsson, tel 374 35, elisabet.karlsson2@svenskakyrkan.se
Torsdagar kl 10-13 vid i Skallsjö församlingshem.

Sopplunch - INSTÄLLT PÅ GRUND AV CORONA

Andakt/program, soppa, smörgås, kaffe, kaka och gemenskap!
Kostnad  40:-
Soppluncher serveras i församlingshemmet kl. 12 varannan tisdag:
Plats: Stora Salen i församlingshemmet.

Leva vidare

För dig som mist en nära anhörig. Läs mer.

Ljuspunkten - INSTÄLLT TILLS VIDARE

Gemenskapsträffar för daglediga i samarbete med Equmeniakyrkan Floda.
Vi träffas tisdagar kl. 11–13 i Skallsjö församlingshem eller Equmeniakyrkan Floda. Andakt, fika (30 kr) och program.

Födelsedagsfest i församlingshemmet

Skallsjö församling har under många år uppvaktat födelsedagsbarn som fyller jämnt (80-85-90-95-år) med en blomma i anslutning till födelsedagen. Förr besökte vi födelsedagsbarnet i hemmet men för ca 6 år sedan började vi, liksom många andra församlingar före oss, att ordna födelsedagsfester. Alla som fyllt jämnt det senaste halvåret (1/1-30/6 och 1/7-31/12) bjuds på en gemensam fest i församlingshemmet.

Fördelarna med en fest är flera, dels träffar man andra i samma ålder och dels kommer man hemifrån och får möjlighet att bjuda med en anhörig eller vän.
Vi brukar ha dessa kalas i mitten av april respektive november.
Festen är alltid på en måndag kl.13-15.

Vi har många ideella medarbetare som hjälper till vid detta tillfälle, personer som bott i samhället länge och ofta känner många av de som är inbjudna. Diakon, präst och kyrkorådets ordförande medverkar med andakt, tal mm.

Vi börjar med en drink i foajén, där alla hälsas välkomna, sedan slår vi oss ner i stora salen vid vackert dukade bord. Vi bjuds på landgång och musikunderhållning. Tal, musik, andakt och allsång varvas och i slutet lottar vi ut blommorna som pryder bordet och alla födelsedagsbarn får en stor röd ros med sig hem.

(Möjligheten att få ett hembesök istället för att närvara vid festen finns fortfarande kvar. Kontakta i så fall vår expedition må-fre kl.10-12 på tel. 0302-37430.)

Välkomna till dessa födelsedagsfester!