Världen som väntar

Nyhet Publicerad Ändrad

Vårt liv i klimatförändringarnas Sverige. Lyssna till Peter Alestig, klimatredaktör på Dagens Nyheter söndag 14 april kl 19.00, Saltsjöbadens församlingshem. Samarrangemang med Syrenparkens klimatklubb.

Sveriges klimat genomgår just nu en dramatisk förändring. Det snöar mindre, regnar mer och har blivit varmare. Förändringen sker allt snabbare och får en rad oväntade effekter i vår vardag, för vårt samhälle och i vår omvärld. Visste du att värdet på din bostad kan påverkas av bankernas pågående kartläggning av riskområden? Eller att Sverige kan sitta på en kontroversiell nyckel för att Europa inte ska hamna i ett nytt strategiskt beroende när vi fasat ut Putins gas? 

I den kritikerrosade boken Världen som väntar tecknar klimatjournalisten Peter Alestig på ett nyskapande sätt en bild av hur våra liv kommer att påverkas av den globala uppvärmningen. Hur slår extremvädret mot vår hälsa? Hur förändras Sveriges roll i världen när det fossila fasas ut? Hur försvarar vi demokratin när klimatfrågan ställer människor mot varandra? Vad är det för verklighet vi går mot – och är Sverige rustat för den värld som väntar?

Peter Alestig är klimatredaktör på Dagens Nyheter. Han har länge bevakat frågor om klimat och hållbarhet, samt arbetat som Afrikakorrespondent.

 Samarrangemang med Syrenparkens klimatklubb