Sensommarkonserter

Nyhet Publicerad Ändrad

I slutet av augusti och början av september ges fyra konserter med jazz- och klassisk musik. Lyssna till Georg Riedel, Mattias Ståhl, Irina Kensborns kvartett, Duo Francett och Stockholm Brass Quintet

I slutet av augusti och början av september ges fyra konserter med jazz- och klassisk musik. Först ut 18 augusti är Duo Francett med programmet ”Mellan två världar” – musik av bl a Piazzola och Bizet. Hela programmet sammanflätas med
reflektioner och texter av ärkebiskopen Desmond Tutu. Duo Francett är en akustisk ensemble som består av Eric Francett som är kontrabasist och arrangerar en stor del av musiken och Susanne Francett som är sopran och violinist.

Söndag den 25 augusti blir det kammarmusik med Irina Kensborns kvartett. De bjuder på klassiska kammarmusikpärlor för stråkensemble.

I våras kom skivan Diokrati som fick strålande recensioner. 1 september kommer de till Saltsjöbaden. Kompositören och basisten Georg Riedel har spelat med de flesta i jazzsverige och står bakom många folkkära kompositioner. Mattias Ståhl är underbarnet som med hjälp av vibrafon och marimba framkallar rytmiska och melodiska upplevelser. Denna eftermiddag bjuder på musik med avstamp i jazz och visa - mestadels komponerat av Georg Riedel.

Konsertserien avslutas den 8 september då Stockholm Brass Quintet bjuder på sprakande brassmusik av bland annat Tarrodi och Previn. Stockholm Brass Quintet består av Elias Svanberg, trumpet, John Axelsson, trumpet, Johan Ahlin, valthorn, Mats Agnelid, trombon och Kalle Elf, tuba.

4 x konserter - Fri entré

18 augusti kl 16.00, Uppenbarelsekyrkan