Öl, korv och manlighet

Nyhet Publicerad

Hur kan vi som män, pappor och manliga förebilder bidra till att skapa ett tryggare samhälle? 14 maj start för ny samtalsserie om manlighet tillsammans med Thomas Arlevall och Robert Dybeck.

Vi kan göra skillnad

Du som individ har en möjlighet att påverka andra. Det pågår en dialog kring hur förväntningar på män/mansrollen påverkar samhället. Det finns funderingar kring varför pojkar är överrepresenterad inom självmord och drog- och våldsproblematik, hur tuffa-mansbilder påverkar utvecklingen för unga pojkar. Vilket ansvar vilar på oss som män, runt omkring. Hur kan vi tillsammans bidra till ett tryggare samhälle och en manlighet 2.0.

Saltsjöbadens församling i samarbete med Wildfire bjuder in till en samtalsserie om manlighet.

Varför?
Män - det är dags vi börjar prata med varandra och tar ansvar för utvecklingen av mansrollen i dagens samhälle. Varför inte börja med alla oss Saltismän? Låt oss träffas och diskutera den moderna mansrollen.

Thomas Arlevall Präst och Kyrkoherde i Saltsjöbadens församling och Robert Dybeck Beteendeekonom och Saltisbo. Vi är två pappor till unga pojkar och flickor som känner starkt att vi måste bidra med omställning och uppdatering av mansrollen. Vi män kan inte bara sitta och förfasas utav Metoo och dagens debatt, utan har ett ansvar att bidra till och säkerställa att just vi tillsammans driver vad som förväntas av män i samhället.

Tanken är att träffas och efter en inspirerande inledning med olika teman ha rundabordsdiskussioner modererade av Thomas och Robert. Dialog kring dessa ämnen är viktigt och något vi män bör prioritera.

Så du Saltisman, välkommen på Öl, Korv och Manlighet. Första tillfället kommer inledas med ett utifrån-perspektiv och diskussion. Robert har varit ett år på andra sidan jorden i Nya Zeeland och delar med sig av det perspektivet kring manlighet. Machokultur och brittiskt arv ger intressanta perspektiv till vår mansroll. Vi visar även en kort, men ack så aktuell kampanjfilm och diskuterar runt borden. Till detta så bjuder vi på god korv och öl som trevlig inramning.

Vi kommer även bjuda in till en diskussion om kommande teman för denna samtalsserie. Några förslag vi har så här långt är:

Manlighet och idrotten vi bjuder in SIF
Manlig ensamhet
Manlighet och tro
Manlighet och porr

Hoppas du vill komma och ha trevligt samt diskutera ett viktigt ämne - inte minst för våra barns framtids skull.

Första träffen

Tisdag 14 maj kl 19.00, Saltsjöbadens församlingshem
Kvällen är kostnadsfri. Kyrkan och Wildfire står för Öl korv och innehåll.
robert.dybeck@wildfire.se

Thomas Arlevall, präst

Thomas Arlevall är präst och kyrkoherde i Saltsjöbadens församling. Mötet är centralt i hans arbete då han möter Saltisbor i alla livsskeden.  Att väcka tankar och skapa dialog är något Kyrkan alltid stått för och tror på. Att få bidra och diskutera detta viktiga ämne är något han vill göra inte bara som präst och representant för kyrkan utan även som småbarns far och Saltisbo. Vi män bör gå före och vara de förebilder vi vill vara och våra barn behöver.

Kyrkans breda verksamhet från förskola, konfirmation, gudstjänst till bröllop och begravning utgör en bra bas för samtal med saltis män, och Thomas med kollegor är glada för att sponsra och leda detta viktiga initiativ, för Saltis och för en ”Kyrka mitt i byn”

 

Robert Dybeck, föreläsare

Robert Dybeck är organisationsekonom som  brinner för ämnet . Uppväxt i Salits tror han stenhårt på devisen ” It takes a village to raise a child”

Han har i sin yrkesroll hjälpt mängder av företag med allt från att bli tydligare i sitt avtryck och utveckla sin kultur.  Robert en av grundarna till Wildfire och jobbar dagligen med kultur och värderingsfrågor. Utöver det är han engagerad i lokalsamhället i Saltis och vill som trebarnsfarsa, ungdomsledare och man lyfta dessa frågor och på så sätt bidra till en bättre framtid och uppväxtmiljö för våra barn. Han  har erfarenhet från ett flertal större organisationer som konsult och expertrådgivare inom kultur och Employer brandingfrågor och är nyligen hemkommen från ett års äventyr på Nya Zeeland med familjen.