Monica Dominque: Missa Brevis

Söndag 28 januari kl 16, Uppenbarelsekyrkan, fri entré.

Pianist, kompositör, arrangör, kapellmästare, revyartist och skådespelare. Ja, listan blir lätt lång när man kommer till Monica Dominque. Söndag 28 januari kl 16 kommer hon till Uppenbarelsekyrkan då i egenskap av pianist och kompositör.

Nyköpings motettkör kommer då att framföra Missa Brevis, en liten mässa för kör, solist och orgel som Monica komponerade 2019.

Nyköpings motettkör har arbetat med Monica Dominque för ca ett år sedan då man gav en konsert tillsammans i Nyköping. Kören leds av Jenny Tjärnström som tidigare arbetat som musiker här i Saltsjöbaden.

På konserten medverkar även solisten Ulla-Carin Börjesdotter, samt musikerna Ulf Tjärnström, kontrabas och Katja Själander, orgel.

Förutom verket Missa Brevis kommer Önskan (Monica Dominique, text Karin Boye), Tillägnan (Monica Dominique, text: Lars Forssell) med flera att framföras.

Söndag 28 januari kl 16, Uppenbarelsekyrkan, fri entré.